Brașov. Liber la biciclete, role și căței în parcuri. Allen Coliban: „Am încredere că brașovenii vor respecta regulile de bună conviețuire”

Last Updated on august 18, 2021 Primarul Allen Coliban anunță schimbări majore pentru mini-parcurile din Brașov. Se dă liber la biciclete, role și căței. Se va putea călca și pe iarbă.

Allen Coliban: „👉Am încredere că brașovenii vor respecta regulile de bună conviețuire. Că vor lăsa spațiul verde curat, că vor curăța după câini și vor folosi cu prudență bicicleta sau rolele pe aleile din parcuri.

Brașov. Liber la biciclete, role și căței în parcuri. Allen Coliban: „Am încredere că brașovenii vor respecta regulile de bună conviețuire” 1

👉Sancțiunile sunt clar prevăzute pentru cei care încalcă aceste reguli. Ele sunt corelate cu gravitatea faptelor, amenzile sunt contravenționale și pot fi constatate de către Primar prin persoanele împuternicite și de către Poliția Locală.

👉Comunitățile utilizatorilor de biciclete, role sau skateboard-uri și ale deținătorilor de patrupede nu pot fi ignorate, la fel cum nu pot fi ignorate doleanțele lor. Cu aceste argumente merg mâine în fața Consiliului Local să propun schimbarea Regulamentului de Spații Verzi.
Întrebări frecvente și răspunsuri:

❓Cu biciclete, role sau skateboard peste tot?
Nu. Doar acolo unde aleile au o lățime mai mare de 3 metri.
❓Cu biciclete, role sau skateboard pe spațiul verde?

Nu. Doar pe alei, iar aleile, după cum am spus și mai sus să fie mai late de 3 metri, pentru a permite o trecere fără accidente.
❓Cu câinii prin parc fără lesă și botniță?
Nu! Până acum nu exista în legislație această obligativitate sau ea era definită foarte confuz. Prin acest regulament nu mai este permisă plimbarea câinilor FĂRĂ lesă pe spațiile verzi ale orașului.

❓Acest regulament întărește sau slăbește reglementările existente?
Acest regulament vine să întărească legislația existentă și în niciun caz să o relaxeze. Acum este cât se poate de clar: lesa este obligatorie tot timpul, pentru toţi câinii, iar pentru rasele periculoase sau agresive, așa cum sunt ele definite prin OUG 55 din 2002 art. 1 și 2, este obligatorie şi botnița.
❓Avem cum să evităm situațiile neplăcute cu stăpâni necivilizați?

Dacă vă gândiți la stăpânii câinilor care folosesc parcul pe post de toaletă publică pentru animale, atunci răspunsul este tot da. Putem evita asta dând dovadă de civilizație și respect față de celălalt. Dacă vedeți astfel de cazuri, sunați la Poliția Locală.
❓Există sancțiuni pentru nerespectarea acestor reguli?

Da, iar ele sunt semnificative, astfel încât să descurajeze încălcarea regulamentului. De exemplu, pentru persoanele care nu strâng după câini, amenda contravențională este între 250 și 500 de lei. Pentru deteriorarea spațiului verde cu bună știință, amenda poate ajunge până la 1000 de lei.
👉Acest regulament este un pas înainte pentru oraș, cetățeni și turiști. Vă încurajez să urmăriți ședința Consiliului Local de mâine, 19 august ora 13:00, când se votează acest punct pe ordinea de zi. Şedința va fi transmisă live pe canalul de youtube al Primăriei Brașov”.

Previous Story

Cine e brașoveanul ucis de o fată de 16 ani pe care a încercat să o violeze

Next Story

Foto Brașov. Rodica: „Așa se circulă pe linia 8, zilnic, la cursa care pleacă de la Saturn la ora 9:13. Aglomerația e înfiorătoare”