Urșii agresivi vor fi împușcați! Guvernul a adoptat OUG. Allen Coliban va decide care urs va fi împușcat

Last Updated on iulie 21, 2021 Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanța de Urgență care prevede uciderea urșilor agresivi. Primarul Allen Coliban va decide, potrivit Ordonanței, care urși vor fi alungați din Brașov și care vor fi împușcați.  Primarul ecologist al Brașovului va rămâne în istorie ca cel

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat vestea pe Facebook: “Veste bună! Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor.

Urșii agresivi vor fi împușcați! Guvernul a adoptat OUG. Allen Coliban va decide care urs va fi împușcat 1

Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.

Cum va decide dacă un urs trebuie împușcat
Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică“, și-a încheiat ministrul postarea.

Ministerul Mediului va propune dublarea sau chiar triplarea amenzilor pentru persoanele neautorizate care hrănesc urși, potrivit stiripesurse.ro.

Lucrăm la un proiect de act normativ privind limitarea și sancționarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităților, respectiv vom crește cuanumul amenzilor pentru abandonările de deșeuri și vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce privește abandonarea deșeurilor în jurul localităților”, a declarat miercuri Szép Róbert, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Previous Story

Allen Coliban explică de ce a creat un FC Brașov fără suporterii de la SR Brașov

Next Story

Ludovic Orban:  Brașovul este centrul României, inima României. Cât am fost premier, am lansat un slogan: ”Toate drumurile duc la Brașov”