Votat. Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 va deveni zi oficială în România

Last Updated on iunie 4, 2021 Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 va deveni zi oficială în România, după votul de ieri din Senatul României.

Proiectul, care a fost inițiat de parlamentari de la PNL și susţinut de cei de la USR PLUS şi de un deputat PSD, este argumentat prin faptul că „fără revolta din 15 noiembrie 1987, probabil, nu erau posibile evenimentele din 22 decembrie 1989. Luptătorii anticomunişti din 15 noiembrie 1987 au arătat că este posibil să te opui dictaturii comuniste.

Votat. Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 va deveni zi oficială în România 1

Din acest motiv este relevantă şi trebuie cinstită, cum se cuvine, Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987, an de an, în data de 15 noiembrie”.

Fondurile pentru comemorarea diverselor evenimente ale Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 vor putea fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice, mai prevede actul normativ. Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional va fi Camera Deputaților, informează brasov.net

Deputatul PNL Gabriel Andronache a depus un proiect de lege în acest sens la Camera Deputaților, anul trecut, prin care a cerut ca autoritățile centrale și locale să poată organiza activități de comemorare a acestei zile.

Aceasta revoltă muncitorească, izbucnită spontan la Brașov, este considerată ca fiind una dintre cele mai importante mișcării protestatare care a zguduit întâia dată atotputernicul regim ceaușist, anunțând începutul sfârșitului acestuia.

Cinstirea zilei de 15 noiembrie că Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987, este o datorie pentru fiecare dintre noi”, arată deputatul Gabriel Andronache în expunerea de motive a proiectului.

Previous Story

(Foto) Flavia Boghiu: „S-a deschis BUM – Brașov, primul muzeu de new media din România, chiar în galeriile subterane de După Ziduri. Și arată foarte fain!

Next Story

Andronache Gabriel (PNL Brașov), inițiator: „Se instituie caracterul imprescriptibil al răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală”