Andronache Gabriel (PNL Brașov), inițiator: „Se instituie caracterul imprescriptibil al răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală”

Last Updated on iunie 4, 2021 Camera Deputaţilor a adoptat joi, decizional, cu majoritate de voturi un proiect de lege care aduce modificări Codului penal în sensul în care sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală şi tortura nu se mai prescriu. Legea merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis, anunță Observator News.

Legea a fost inițiată de deputatul brașovean Gabriel Andronache (PNL).

Andronache Gabriel (PNL Brașov), inițiator: „Se instituie caracterul imprescriptibil al răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală” 1

Andronache Gabriel: Mulțumesc deputaților pentru votul unanim oferit acestei inițiative legislative. Prin acest vot se instituie caracterul imprescriptibil al răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală.

De asemenea, se instituie obligația martorilor de a raporta imediat sau de a contacta imediat autoritățile atunci când iau cunoștință despre o potențială infracțiune expusă mai sus.

Acest demers este legitim în raport cu situația socială actuală din România deoarece țara noastră este, din păcate, principalul furnizor de carne vie din cadrul Uniunii Europene, cât și din perspectivă constituțională în raport cu decizia CCR nr. 682/2020 prin care Curtea a arătat că este opțiunea legiuitorului să aprecieze, în funcție de politica sa penală, instituția prescripției răspunderii penale

Vezi aici Video:

Previous Story

Votat. Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 va deveni zi oficială în România

Next Story

Brașov. Șoferiță de 22 de ani, beată și drogată, prinsă de Poliție pe Calea București