Și Brașovul lui Allen Coliban, cel mai poluat oraş din România

Last Updated on iunie 18, 2021 Allen Coliban a făcut o campanie agresivă împotriva lui George Scripcaru pe care-l acuza că a permis ca Brașovul să devină cel mai poluat oraș din România. După ce a ajuns primar, Allen Coliban aproape a abandonat tema poluării din Brașov. Nu a fost în stare să închidă o amărâtă de stație de asfalt care macină zi de zi sănătatea brașovenilor din Bartolomeu. Coliban se preocupă de poluarea auto, ignorând total poluarea industrială, care este cea mai importantă în Brașov.

Braşovul este la coada clasamentului oraşelor europene mari în ce priveşte calitatea aerului! Municipiul se situează pe locul 273 din 323 de oraşe europene, potrivit unui clasament publicat de Agenţia Europeană de Mediu.

Și Brașovul lui Allen Coliban, cel mai poluat oraş din România 1

Astfel, alături de Timişoara, care este pe locul 267 şi Bucureşti, care este pe locul 263, Braşovul este inclus la categoria oraşelor mari cu o calitate slabă a aerului. În acest clasament a mai fost inclus şi Botoşaniul, pe locul 223, iar calitatea aerului aici este considerată moderată.

Calitatea aerului în Braşov a fost una moderată, dar au fost şi zile în care calitatea aerului a fost rea şi foarte rea. Aceste valori au fost înregistrate în special în perioada de iarnă, când se petrec inversiuni termice, când au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiilor măsurate pentru pulberile în suspensie, fracţia PM10”, a precizat Ioana Benga, şefa serviciului de monitoring al Agenţiei de Protecţia Mediului Braşov, citată de bzb.ro. 

Clasamentul a cuprins oraşele ordonate de la cele cu aerul cel mai curat, la cele mai poluate. Criteriul a fost poluarea cu particule în suspensie. Oraşe din Suedia, Finlanda şi Portugalia sunt pe primele locuri, având cel mai curat aer.

Allen Coliban, în campania electorală: „Am fost primul om politic care a vorbit despre problema poluării aerului din Municipiul Brașov cu particule în suspensie (PM10 și PM2.5), propunând soluții alternative.

Adevărul e că pe primarul Scripcaru nu l-a interesat problema calităţii aerului pe care-l respiră braşovenii. A negat poluarea până la finalul anului trecut şi a luat subiectul în derâdere”.

Mihai Nanu:Brașovenii, despre POLUARE
▪️toamna lui 2019, primăvara lui 2020: “Miroase a levigat, nu mai putem de duhoare în casă! “Mutați Fin-Eco, ‘tu-l în gură pe Scripcaru!”
▪️Primvara-vara lui 2021: “Miroase a lemn ars, iar face asfalt Fincodrum, Allen, de ce te-am votat?”

▪️15 Iunie 2021. Apare în presă știrea cum că Brașovul e cel mai poluat oraș din România. Așa cum e în top 3 de ani buni. Tot brașovenii “UE să ne pupe-n cwr!” “Cum mă să fim mai poluați ca Bucureștiul? “Păi ce, noi avem furnale ca alții?”, “Minciuni, cine știe ce mai pun la cale pe banii noștri…” “Ăștia vor să ne denigreze ca să nu mai vină turiștii”, “Vor să ne oblige să renunțăm la mașină haștagiștii ăștia neomarxiști”.

Previous Story

Video Brașov. Cei doi urși de la pensiune și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure

Next Story

Trotuarele Brașovului eliberate pe modelul de la Oradea? 2.500 de lei amendă pentru șoferii care parchează pe trotuare