Trotuarele Brașovului eliberate pe modelul de la Oradea? 2.500 de lei amendă pentru șoferii care parchează pe trotuare

Last Updated on iunie 18, 2021 Trotuarele Brașovului au devenit parcări pentru autoturisme și dube. Un sport care se regăsește și la nivel național. Cei de la Oradea au zis stop și pregătesc amenzi de 2,500 de lei celor are parchează pe trotuare. Din păcate, așa ceva la Brașov nu va fi aplicat niciodată de Primărie.

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat, miercuri, că executivul supune dezbaterii publice un regulament care va presupune sancţionarea şoferilor care intră cu autoturismele pe spaţiile pietonale din zona centrală a Oradiei cu nu mai puţin de 2.500 de lei, amendă al cărei cuantum va fi redus la jumătate, aşa cum prevede legea, în cazul plăţii în termen de 15 zile, anunță ebihoreanul.

Trotuarele Brașovului eliberate pe modelul de la Oradea? 2.500 de lei amendă pentru șoferii care parchează pe trotuare 1

Am constatat în ultimul timp că foarte mulţi şoferi îşi parchează maşinile pe trotuarele nou amenajate şi sunt deja borduri negre de la cauciucuri sau borduri lovite. (…) De asemenea, pe strada Aurel Lazăr, finalizată recent, mulţi dintre stâlpişorii de iluminat de la nivelul solului au fost loviţi cu maşinile şi dezafectaţi“, a explicat edilul Oradiei.

Prin noul regulament, se vor impune amenzi usturătoare pentru şoferii care intră cu maşinile în spaţiile pietonale, fie că sunt în trecere, fie că parchează pe acestea.

“Propunem în cadrul acestui regulament ca toţi cei care nu vor respecta regulile de acces pe aceste zone pietonale să fie sancţionaţi cu amendă în cuantum de 2.500 de lei. Dacă va fi plătită în 15 zile, va fi la jumătate, adică 1.250 de lei. Dar, oricum, ar fi o diferenţă faţă de amenzile aplicabile acum, între 500 şi 1.000 de lei”, a explicat primarul Oradiei.

Birta a spus că, astfel, şoferii vor învăţa o lecţie. “Dacă parchezi în zone pietonale, vei simţi, iar data viitoare cu siguranţă nu vei mai parca acolo”, a spus edilul, argumentând că astfel de atitudini nu sunt explicabile, mai ales în contextul în care “pe o rază de 500 de metri avem (n.r. – în centrul Oradiei) o parcare supraetajată lângă Tribunal, o parcare subterană pe Independenţei şi parcarea supraetajată pe str. Braşovului”.

Previous Story

Și Brașovul lui Allen Coliban, cel mai poluat oraş din România

Next Story

(Foto) Toaletele de la Aeroportul Brașov sunt finalizate. „Am amenajat toate baile ingloband cele mai noi produse si tehnologii de la partenerii nostri Mediclinics Spania, Roca Spania si Idral Italia”