Video Brașov. Cei doi urși de la pensiune și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure

Last Updated on iunie 18, 2021 Doi urşi care au intrat, joi, în curtea unei pensiuni din Săcele, judeţul Braşov, şi care nu au putut fi îndepărtaţi timp de aproximativ două ore au fost tranchilizaţi şi transportaţi la o distanţă de aproximativ 10 kilometri, în pădure.

Instituția Prefectului Județul Brașov: „✅ Procedura privind gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului Brașov funcționează!
Video Brașov. Cei doi urși de la pensiune și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure 1

‼️ Joi, la orele 13:11, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Gențiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urși.
Video Brașov. Cei doi urși de la pensiune și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure 2

🐻 Pentru a verifica cele sesizate a fost direcționat la adresă un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, aflat în serviciu pe raza municipiului Brașov, format din 4 subofițeri și condus de plt. adj. Ștefab Bercea. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că apelul se confirmă și au solicitat intervenția Echipei de Intervenție Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care s-a aprobat Procedura privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului Brașov.
Video Brașov. Cei doi urși de la pensiune și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure 3

✅ Întrucât timp de aproximativ 2 ore nu s-a reușit îndepărtarea celor doi urși, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub cooronarea unui medic veterinar, și ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenție Rapidă Specializată, însoțită de echipajul de jandarmi, a mutat urșii pe același fond forestier, la o distanță de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri.
Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a rămas la fața locului pentru monitorizarea urșilor până la trezirea totală din tranchilizare”.

Cei doi urși și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure.
Vezi aici video:

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Ciocnire violenta la Casa Armatei. Autoturism încălecat

Next Story

Și Brașovul lui Allen Coliban, cel mai poluat oraş din România