Foto Brașov. Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot”

Last Updated on iunie 16, 2021 Nu mai este un secret că dezvoltarea urbanistică din Brașov nu ține cont de minime reguli referitoare la infrastructură. Se aprobă blocuri oriunde, oricând. Scheiul blocat dimineața, Bartolomeul blocat. Ce urmează?

Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Fiindcă avem o tramă stradală de ulițe de sat, înguste, cu o bandă pe sens, întortocheate, niciun bulevard peste linie care sa preia traficul pe axa E-V, de la podul Fartec spre Avantgarden.
Foto Brașov. Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot” 1

Foto Brașov. Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot” 2

Fosta administrație credea că soluția salvatoare e lărgirea str. Institutului și un hobanat spre Hornbach. Doar că traficul se varsă tot în giratoriul de la Lungă. Str. Carierei e la fel de blocată, de la Caramidariei pana la intersecția cu Lungă, blocaj total spre creșă. Soluția e stoparea (măcar temporar) a “dezvoltării” imobiliare în Bartolomeu Nord, chiar dacă asta nu vrea nimeni. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot.

Mai adaug tot că administrația de tristă amintire voia pasaj în lungul str Stadionului spre C. Cristianului, adică cea mai proastă alegere, deoarece traficul de peste calea ferată rămâne tot blocat când trece trenul.
Foto Brașov. Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot” 3

Foto Brașov. Mihai Nanu: „Bartolomeu Nord este blocat total dimineața. Încă 100 de blocuri și ne blocăm de tot” 4

Mai nou, ideea de tren metropolitan ar îndesi și mai mult frecventa trenurilor, să nu mai ieșim deloc de peste linii”.

Cristian R.: La un moment dat era in plan trecerea caii ferate in subteran. Ar fi fain asa, dar nu stiu cand se va realiza.
Mihai Nanu: Cristian Rosu aia e cea mai scumpă și nerealistă poveste. La bani mult mai putini se poate ridica pe estacade, de la Fartec spre Ocolitoare, respectiv podul de la Hornbach (breteaua spre Zarnesti). Iar gara Bartolomeu poate suferi minime modificări pt asta. Dar hei, întâi mai băgăm vreo 10 de trenuri in plus pe zi pt trenul metropolitan, sa fim siguri ca nu mai ieșim deloc din Bartolomeu!

Previous Story

Foto Accident. Ciocnire violentă camion cu autoturism, intersectia Reci spre Brasov

Next Story

Brașov. Allen Coliban, primele măsuri cuminți în problema urșilor. Ministrul Mediului îi vrea uciși în 24 de ore