Foto Brașov. „Cam așa se așteaptă copiii sa iasă de la școală…pe iarba, musai cu motorul pornit vreo 10 minute”

Last Updated on iunie 22, 2021 Brașovenii îi cer primarului Allen Coliban să rezolve problema staționării din jurul școlilor. Îi mai cer să construiască creșe, să repare școli. Momentan Coliban le promite că momentan va înființa un departament de educație în primărie.

Roxana B.: Faceti ceva sa nu se mai blocheze orasul de catre parintii care isi duc copii la gradinita/scoala cu masina. Faceti mai multe gradinite ca sa nu mai fie cate 34 copii intr-o grupa la stat sau aplicati legea astfel incat sa nu se poata inscrie atat de multi copii la o gradinita.

Bogdan C.: Cam așa se așteaptă copiii sa iasă de la școală…pe iarba, musai cu motorul pornit vreo 10 minute… Ce daca la 1min de mers pe jos e loc sa se lase masina….

Foto Brașov. „Cam așa se așteaptă copiii sa iasă de la școală…pe iarba, musai cu motorul pornit vreo 10 minute” 1

Foto Brașov. „Cam așa se așteaptă copiii sa iasă de la școală…pe iarba, musai cu motorul pornit vreo 10 minute” 2

Alina C.: Mai investiti si in scoala 15 ca e cam praf ca si spitalul de bol infectioase de altfel aflat vis a vis

Beatrice A.: Și cu creșele ce facem? Am depus dosarul și dinainte de al depune mi s-a spus ca cel mai probabil nu prind loc, chiar dacă stau la 500 m de creșă, iar serviciu este cam tot la 500 m distanta de creșă.
Mi se pare absurd sa îmi spui dinainte ca nu sunt locuri, din moment ce înscrierile nu s-au încheiat. 🙄

Mihaela V.: Domnule Primar, în zona nou construită din cartierul Tractoru cand se vor construi o cresa, o grădinița si o școală noua?? Stiti ca majoritatea locuitorilor din blocurile nou-construite sunt familii tinere cu bebelusi, copii mici, care nu prind locuri la cresa, grădinița, școală??
Aveti in vedere construcția acestor instituții???
Astept un raspuns concret in acest sens.
Eu nu vad rostul creării unui departament pentru educație , în cadrul primăriei.
Sunt niste bani aruncati, iar problemele care ne dor tot nu se rezolva.

Tatiana N.: Școala 30 învață în două schimburi, iar în clase sunt peste 30 de elevi. Măsuri?
Așteptăm o hotărâre prin care sa se primită pe timpul vacanței accesul copiilor în curtea școlii….nimic.
Doar s-au mai înființat câteva locuri de muncă în Primărie.

Valentina P.: Si elevii Liceului vocational de muzica asteapta niste investitii in cladirea scolii lor.

Catalin B.: S-a discutat și despre siguranța rutieră din jurul școlilor și a grădinițlor, a copiilor? Nu este normal ca trecerilor de pietoni și trotuarele din jurul școlilor sa fie ocupate de mașini. Puneți stâlpișori unde se poate și mai multă poliție.
Pentru a elimina traficul rutier se trebui sa regândiți străzile apartinatoare de anumite scoli. Exemplu concret, școala 30…toată zona Coresi aparține de această școală in schimb cei de pe independentei (de la Cerna) sunt trimiși la școală 13. Asta deși sunt la doua minute de școala 30. De asemenea cei de pe străzile albă și codrul Cosminului sunt trimiși la școlile 25 și 19 deși de pe geam unii văd școala 30. Nu știu cine a gândit împărțirea asta, da nu a gandit-o bine.

Ady N.: Ne spuneți ceva despre liceul Meșotă care inca nu funcționează pe bune după atâtea lucrări ?!!!
Cristian M.: Despre finalizarea lucrărilor la colegiul “Ioan Mesota” nimic nou ? Tot online vor reîncepe scoala pe 15 septembrie profesorii și elevii ?

Marcel A.: În campania electorala ați promis creșă în cartierul triaj. Când începe-ți construcția?

Angi V.: La școala 6 din cauză că în fiecare an se înscriu mai mulți decât se anunță inițial (fiind considerată o școală de “fițe”), pentru că vin copii din toate zonele orașului, gimnaziul a fost mutat într-un corp pe Aurel Vlaicu. Deci noi, cei care locuim în centru și suntem arondați școlii 6, din clasa a V-a suntem nevoiți să facem naveta la jumătate de oră (în cel mai fericit caz) distanța de casă. Ce măsuri se iau în aceste cazuri??? Fiecare ar trebui să meargă la școala de care aparține. Și din acest motiv, dimineața se produce și aglomerație în centru, că na, copiii trebuie aduși cu limuzinele la școală. Așteptăm soluții!!!

Previous Story

Brașov. Teroare în Șchei. „Colecție de alerte de urși pe care le-am primit în această săptămână. Dacă doriți sa faceți o plimbare pe înserat prin Schei, pregătiți-vă pentru parada cu făclii”

Next Story

Terenul pentru Spitalul Regional Braşov aprobat și în Comisia Juridică de la Camera Deputaților. Andronache Gabriel: „În ședința Comitetului Liderilor la solicitarea mea s-a procedat la scurtarea termenului de depunere a amendamentelor astfel încât proiectul să poată fi adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților”