Terenul pentru Spitalul Regional Braşov aprobat și în Comisia Juridică de la Camera Deputaților. Andronache Gabriel: „În ședința Comitetului Liderilor la solicitarea mea s-a procedat la scurtarea termenului de depunere a amendamentelor astfel încât proiectul să poată fi adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților”

Last Updated on iunie 23, 2021 Senatul a adoptat săptămâna trecută, ca prim for sesizat, un proiect de lege care prevede transmiterea unor terenuri din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu – Siseşti” – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov – în cea a Consiliului Local al Municipiului Braşov, pentru a demara construirea unui spital de urgenţă în regiune.

Ieri, proiectul de lege a ajuns la Comisia Juridică din Camera Deputaților, unde a primit raport favorabil. Legea mai are nevoie de raportul Comisiei de Agricultură iar apoi va fi supusă la vot în Camera Deputaților.

Terenul pentru Spitalul Regional Braşov aprobat și în Comisia Juridică de la Camera Deputaților. Andronache Gabriel: „În ședința Comitetului Liderilor la solicitarea mea s-a procedat la scurtarea termenului de depunere a amendamentelor astfel încât proiectul să poată fi adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților” 1

Andronache Gabriel (deputat PNL Brașov) :UPDATE! Marți, ca urmare a solicitării mele, COMISIA JURIDICĂ A CAMEREI DEPUTAȚILOR a dezbătut și a dat raport favorabil cu majoritate covârșitoare proiectului de lege privind extinderea terenului alocat pentru noul Spital! La dezbatere a fost prezent și a susținut alături de mine, proiectul, și colegul deputat de Brașov Victor Ilie.

Mai avem un singur pas pentru a ajunge cu proiectul la plen, anume raportul Comisiei de Agricultură! Le mulțumim pentru sprijin tuturor parlamentarilor din Comisia Juridică!

Marți proiectul privind extinderea terenului alocat Spitalului a început procedura legislativă în Camera Deputaților. În ședința Comitetului Liderilor la solicitarea mea s-a procedat la scurtarea termenului de depunere a amendamentelor astfel încât proiectul să poată fi adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților.

Sunt sigur că alături de liberali și usriști vor fi toate grupurile parlamentare din Camera Deputaților!

Iniţiativa legislativă completează „art. 1, alin.(l) lit. a) din Legea nr.137/2011 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe lonescu-Siseşti» – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov cu sintagme care să permită construirea unor diverse construcţii de utilitate publică, pentru a demara construcţia spitalului de urgenţă de care judeţul Braşov şi întreaga regiune au urgent nevoie, având în vedere contextul epidemiei SARS-Cov-2”, arată expunerea de motive a proiectului, potrivit bzb.ro.

Proiectul propune extinderea terenului pentru spital cu o suprafaţă de teren de 6,45 hectare care să permită construirea tuturor pavilioanelor şi celor necesare pentru buna funcţionare.

Dacă iniţiativa USR PLUS va fi adoptată, noul spital şi structurile conexe vor avea la dispoziţie un teren de 26,10 hectare.

Previous Story

Foto Brașov. „Cam așa se așteaptă copiii sa iasă de la școală…pe iarba, musai cu motorul pornit vreo 10 minute”

Next Story

Foto Brașov. Marian: „A fost odată un Liceu Sportiv (la poalele Tampei) renumit, cu o veche tradiție …Astăzi, totul s-a năruit”