Foto Brașov. Marian: „A fost odată un Liceu Sportiv (la poalele Tampei) renumit, cu o veche tradiție …Astăzi, totul s-a năruit”

Last Updated on iunie 23, 2021 Cultul Evanghelic a decis să lase în paragină fostul Liceu Sportiv, după ce l-a primit printr-o procedură de retrocedare. Spre disperarea celor care s-au format ca sportivi acolo.

Marian Enache:A fost odată un Liceu Sportiv (la poalele Tampei) renumit, cu o veche tradiție (plecand de la prima scoala de gimnastica din România dacă nu ma înșel) si care avea o echipa celebra de profesori de sport, foști sportivi de mare performanta nationala și balcanica (Coman, Ivan, Kumer, Diaconescu, Dumitru Colibasi, Sebesan, Hotnog și mulți alții) care au crescut și format generații de elevi și mai ales au selectat și ,,șlefuit ” generații de sportivi (atleta Corina Tifrea fiind un exemplu).

Foto Brașov. Marian: „A fost odată un Liceu Sportiv (la poalele Tampei) renumit, cu o veche tradiție ...Astăzi, totul s-a năruit” 1 Foto Brașov. Marian: „A fost odată un Liceu Sportiv (la poalele Tampei) renumit, cu o veche tradiție ...Astăzi, totul s-a năruit” 2

Exista, in dotare, o baza sportiva care era f.bine întreținută (cei care sunt absolvenți pana în anii 75-78 cred ca își mai aduc aminte) de o familie de oameni inimoși și pricepuți (îmi aduc aminte de,,tanti” Sabina insa nu-mi mai amintesc numele soțului ei care făcea și întreținea zgura pistei de atletism pe care, dealtfel ca elevi, nu o puteam calcă decât în pantofi de sport.) care chiar locuia în incinta liceului.

Astăzi, totul s-a năruit, rămânând doar o amintire în mintea și sufletele noastre, a generațiilor de absolvenți de liceu sportiv .

Dupa cum se vede în poze, clădirea este în degradare iar terenul pista si arena sportiva deasemenea, dupa ce au fost retrocedate Cultului Evanghelic. Acesta, în calitate de propietar, a înterzis sa mai funcționeze Liceul Sportiv (acesta fiind nevoit sa se mute intr-o alta cladire in margine de oraș prin grija Primariei)
Multumim din ,,inima” proprietarului !

Nu cred ca era un mare deranj dacă Liceul Honterus devenea un Liceu cu program special de educație fizica cu predare în limba romana si germana (astazi sportivii sunt nevoiți sa cunoască măcar o limba de circulatie europeana sau mondiala)

Dacă vrem sa formam și dezvoltam o minte sănătoasă fără sa ne preocupe și formarea unui corp sănătos și viguros prin practicarea sportului, conform unei concepții unitare de creștere, formare și educare a tinerilor (intr-o tara care ,culmea ,are un Presedinte cu calificare profesionala de profesor ) si ne batem joc de ce avem la indemana ptr asta ,atunci ….. cred ca avem mult.
GHINION ( ca să nu spunem altceva mai grav) !

Previous Story

Terenul pentru Spitalul Regional Braşov aprobat și în Comisia Juridică de la Camera Deputaților. Andronache Gabriel: „În ședința Comitetului Liderilor la solicitarea mea s-a procedat la scurtarea termenului de depunere a amendamentelor astfel încât proiectul să poată fi adoptat săptămâna viitoare de plenul Camerei Deputaților”

Next Story

Brașov. Allen Coliban a cerut ca urșii să fie hrăniți în pădure, activiștii de mediu și UE spun ca nu este bine. Marius Vintila: „.ce chestie, poate li se spune și lor…”