Primarul Allen Coliban s-a întâlnit cu Emil Boc pentru a prelua modelul de parcuri. Nu a uitat de parcul promis în cartierul Avantgarden Bartolomeu

Last Updated on martie 13, 2021 Primarul Allen Coliban anunță că nu a uitat de parcul promis în cartierul Avantgarden Bartolomeu. El spune că s-a întâlnit cu primarul Emil Boc pentru a prelua modelul de construcție parcuri care funcționează la Cluj.

Allen Coliban: „Lucrurile stau în felul următor.
Am fost la Cluj-Napoca, am vorbit cu Emil Boc, vom aplica și la Brașov modelul care a funcționat la ei, rezistând inclusiv în instanță.
Am pornit demersurile în acest sens, mai vorbim în mai despre asta”.

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit cu Emil Boc pentru a prelua modelul de parcuri. Nu a uitat de parcul promis în cartierul Avantgarden Bartolomeu 1

Peste 3,000 de brașoveni au semnat petiția VREM PARC ÎN BARTOLOMEU-AVANTGARDEN.
Municipiul Brașov stă cel mai rău în România la numarul de mp/cap de locuitor de spații amenajate cu destiantia parc, respectiv 5 mp/loc. Brașovul se află într-o zonă depresionară (ca într-o oală), mișcarea aerului este dificilă și astfel orașul nostru este unul dintre orasele cu aerul cel mai poluat din Romania. De altfel, Comisia Europeană a activat pentru România procedura de infringement din cauza poluării a trei orașe mari din România, printre care și Brașovul.

De ce în această zonă?

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit cu Emil Boc pentru a prelua modelul de parcuri. Nu a uitat de parcul promis în cartierul Avantgarden Bartolomeu 2

Avand in vedere dezvoltarea cartierului Bartolomeu din ultimii ani, pe zona Avantgarden 1,2 și 3 pe s-au dezvoltat ample investitii imobiliare unde s-au creat mici părculețe și zone verzi, dar per ansamblu cartierul nu dispune de un parc mare.
Terenul este inconjurat pe toate laturile lui de blocuri de locuinte aceasta facand cu atat mai mult ca ideea de parc sa fie una dezirabila, prezenta unui parc in zona fiind la cel mult 200 m de zona rezidențială.

Suprafața ar fi în jur de 12 ha, bani sunt, exproprieri pot fi făcute ca la Cluj, vezi linkul de mai jos.
În latura din stânga se dezvoltă Avantgarden 3 faza 4 acum – corespunzător străzii Lebedei, pe latura sudica Avantgarden2 – strada Graurului, latura dinspre Spicului se continuă cu malul Canalului Timiș, mult mai lat decât pe Castanilor.

Previous Story

Cazul Corona Brașov. Lucian Mindruta: „Cred ca dl. Coliban are dreptate. Brasovul si multe alte orase din Romania au nevoie de sport si de facilitati pentru practicarea lui”

Next Story

Brașov. Firma P&P a început să schimbe panourile privind plata parcării, după amenințările primarului Allen Coliban