Cazul Corona Brașov. Lucian Mindruta: „Cred ca dl. Coliban are dreptate. Brasovul si multe alte orase din Romania au nevoie de sport si de facilitati pentru practicarea lui”

Last Updated on martie 13, 2021 Allen Coliban vrea 3 milioane de lei pentru brașoveni ca să facă sport, PNL și PSD vor trei milioane de lei pentru anonima echipă Corona Brașov pentru ca 20 de indivizi să joace fotbal. Lucian Mindruta: este de partea lui Allen Coliban.

Lucian Mindruta:Dezbatere azi la Brasov: sa mai finanteze primaria echipa de fotbal de seniori sau nu?
Pe buna dreptate, primarul Coliban vrea sa taie finantarea. Intre argumente, acela ca nici rezultatele nu sunt cine stie ce. Si comunitatea are nevoie de bani in alta parte.

Cazul Corona Brașov. Lucian Mindruta: „Cred ca dl. Coliban are dreptate. Brasovul si multe alte orase din Romania au nevoie de sport si de facilitati pentru practicarea lui” 1

Am stat si m-am gandit multa vreme la dilema asta in ultimii ani. De ce dau bani primariile pentru sporturi de echipa?
Unii spun – si au o anumita dreptate – ca echipele astea cresc moralul locuitorilor si mandria locala.
Dar altii atrag atentia ca aceste sporturi – mai ales fotbalul – sunt de fapt entertainment pentru mase, afaceri uriase pentru cativa conectati si un drenaj continuu pentru bugetul local.

Si aici sunt si eu de acord.
Echipa de fotbal a unui oras este o ocazie ca 11 oameni + rezerve sa faca sport la nivel profesional, in vreme ce restul populatiei se uita.
Se mai poate numi asta sport comunitar cand e practicat de atat de putini?

Eu cred ca nu. Imi pare mai mult o afacere si un aspirator de voturi. In cazul oraselor mai mici si mai mari, e si un obiect de lux pe care primarul si-l pune la butoniera, alaturi de stadionul in care mai intra alti bani, tot de la comunitate luati.
E circ.

Nu e sport.
Sportul era sa faci o sala de sport de mase. Pista de atletism. Piste de biciclete. Sportul era sa incurajezi oamenii sa practice, nu sa PRIVEASCA si sa strige.
Intr-o tara in care obezitatea si bolile asociate ei cresc in fiecare an, stadionul de fotbal e opusul sportului. E un templu al statului in fund si privitului in gasca, numita si galerie.

Tocmai de aceea cred ca dl. Coliban are dreptate.
Brasovul si multe alte orase din Romania au nevoie de sport si de facilitati pentru practicarea lui.

Insa logica lor nu trebuie sa fie “ce cupa castigam?” ci una mai cuprinzatoare si mai putin egoista:
“Cati oameni vor face miscare de banii investiti?”
Mult succes Allen, sper ca vor citi si altii, care pretind ca le pasa de sport, dar investesc de fapt in spectacol”.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a răspuns lui Mindruță pe Facebook:
Mulțumesc Lucian Mindruta!
De acord cu ce scrii, doar că la Brașov situația e chiar mai absurdă de atât. Suporterii “stegari”, rămași fără echipă odată cu falimentul FC Brașov, au făcut ceva văzut mai rar pe la noi – au înființat un club (SR Brașov, urmaș al “Steagului Roșu”), l-au finanțat prin crowdfunding, au strâns jucători inimoși. Un proiect despre pasiune și despre tradiție, nu despre bani. Au muncit și au promovat în Liga a 3-a.

Ce a făcut fosta administrație? A încercat să îi preia “pe persoană fizică” (un grup de consilieri din jurul lui Scripcaru), apoi au băgat sume indecente într-o echipă “a Primăriei”, cu buget de 3,5 milioane de lei pe an în Liga a 3-a.

În concluzie, cu votul de azi nu dăm bani pentru spectatori și pentru spectacol, ci pentru o echipă la fel de artificială și de urâtă precum Victoria București de pe vremuri, care e înjurată de suporterii brașoveni. Și care plătește salarii de 12000 EUR pe an unor jucatori care nu au jucat nici măcar un minut. O echipă nu pentru, ci ÎN CIUDA suporterilor, născută și întreținută de orgolii politice”.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban, slab politician, foarte bun la „tehnică”. L-a executat rapid pe viceprimarul Sebastian Rusu după ce PNL și PSD au refuzat desființarea secției de fotbal seniori Corona Brașov

Next Story

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit cu Emil Boc pentru a prelua modelul de parcuri. Nu a uitat de parcul promis în cartierul Avantgarden Bartolomeu