Primarul Allen Coliban desființează astăzi echipa de fotbal Corona Brașov

Last Updated on martie 12, 2021 Primarul Allen Coliban a anunțat că va desființa astăzi echipa de fotbal Corona Brașov, după ce, ieri, viceprimarul Sebastian Rusu a anunțat că va menține această echipă, plus că va înființa una nouă care va purta denumirea de FC Brașov. O decizie care i-a scandalizat pe suporterii SR-Brașov, cei care vor să ia palmaresul FC Brașov. Avem prima contră serioasă USR-PNL, pe bani publici mulți băgați într-o echipă anonimă.

Allen Coliban: „Am convocat sedință de îndată pentru mâine la ora 12.00, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind desființarea secției de fotbal seniori a Clubului Municipal Corona.

Primarul Allen Coliban desființează astăzi echipa de fotbal Corona Brașov 1

Motivele principale țin de buget, de perspectiva competițională, dar mai ales de spiritul fotbalului brașovean. Această secție de fotbal a fost înființată doar pentru a satisface orgoliile politice ale celor care au condus acest oraș. Aceasta înghite, în momentul de față, sume importante, generând performanțe apropiate de cele ale altor cluburi brașovene, care nu beneficiază de susținere din banii publici.

Dorința PNL de a desființa secția de seniori a clubului Corona după terminarea campionatului e lipsită de fundamentare bugetară, municipalitatea cheltuind cu această secție în următoarele luni peste 1 milion de lei. Numai și din această perspectivă, secția de fotbal seniori a Coronei trebuie desființată de îndată, un lucru pe care îl voi susține mâine în ședința Consiliului Local. Din perspectivă sportivă, Corona Brașov nu poate depăși Liga a doua, funcționând pe actualul tip de organizare.

Cel mai important aspect, însă, este cel al spiritului fotbalistic din oraș. Fotbalul există pentru suporteri, iar suporterii fac din fotbal cel mai iubit sport de pe pământ. De ce ar fi altfel la Brașov? Indiferent ce perspectivă am aborda, nu putem ignora acest aspect: Corona nu are suporteri.

Spiritul FC Brașov trebuie să supraviețuiască în continuare, fără a fi concurat din bani publici. Spiritul FC Brașov a supraviețuit, de o vreme, doar prin suporterii lui, iar eu m-am angajat, în fața brașovenilor, să dau undă verde nu doar supraviețuirii, ci reînfloririi acestui spirit”.

SR Brașov: „COMUNICAT OFICIAL AL STEGARILOR
Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov nu își vor asocia niciodată numele cu un club nereprezentativ în oraș, cunoscut mai mult pentru scandaluri de dopaj și corupție decât pentru rezultate sportive, cunoscuți drept infamii Corona Brașov.
Primarul Allen Coliban desființează astăzi echipa de fotbal Corona Brașov 2

Nu am acceptat fuziunea propusă în 2019 de fostul regim politic, nu o vom face nici în 2021.
Solicităm viceprimarul Brașovului, Rusu Sebastian Mihai, să renunțe la declarațiile politice, să își ceară scuze pentru deformarea numelui clubului nostru, pentru confiscarea imaginii unui proiect depus la instituția primăriei la care au lucrat suporterii stegari și pentru modificarea lui în alte scopuri decât cele ale unui proiect fotbalistic sănătos și transparent. De asemenea, faceți public numele acestor foști fotbaliști „stegari” cu care v-ați consultat, pentru că noi suntem curioși să aflăm cine sunt aceștia care din 2017 până în prezent nu au făcut nimic pentru FC Brașov și SR Brașov, ba din contra, și care acum vor să „ajute”.

Cerem să faceți dreptate fotbalului brașovean și să desființați de urgență secția de fotbal seniori de la Corona, care cheltuie în mod obscen bani publici în Liga 3. Iubitorii fotbalului brașovean nu sunt de acord să fie cotizanți fără voia lor la Corona, ei au ales în 2017 și echipa se numește SR Brașov, continuatoarea morală de după falimentul lui FC Brașov.

Vrem să clarificăm și faptul că orașul Brașov nu are în acest moment nici un stadion eligibil pentru competiții în Liga 2, nici nu va avea până la începutul campionatului viitor. Iar suporterii nu doresc un stadion nou imaginar în câmp, doresc refacerea Stadionului Silviu Ploeșteanu (Tineretului).

Solicităm și dl. Primar Allen Coliban o lămurire publică referitoare la declarațiile colegului din Primăria Brașov, în condițiile în care s-a discutat despre un audit ferm până la reluarea campionatului. Dorim să știm dacă a fost finalizat și cât de corect și decent este modul în care s-au cheluit banii publici de către secția de seniori fotbal de la Corona Brașov”.

Previous Story

Brașov. Primarul Coliban a anunțat că renunță la mașină pentru a marca „Vinerea verde”

Next Story

Dezvăluiri. Premierul Florin Cîțu recunoaște că înghesuiala de pe pârtiile din Poiana Brașov a  contribuit la creșterea numărului de infectări cu coronavirus