Brașovenii nervoși pe primarul Allen Coliban care vrea interzicerea mașinilor diesel în Brașov

Last Updated on martie 24, 2021 Primarul Allen Coliban i-a întrebat pe brașoveni dacă ar fi bine să se interzică autoturismele diesel din oraș, pentru reducerea poluării. Se știe că Brașovul este extrem de poluat iar primarul nu are curaj să interzică marii poluatori astfel că dorește reducerea poluării cauzate de șoferi. Nu poți să ai poluare de la mașini și de la companiile industriale.

Eduard D.: Peste vreo 20 de ani când va crea și infrastructura necesară pentru mașinile electrice, incarcatoare în parcarile de reședință, în fiecare benzinărie..Pana atunci sunt doar vorbe goale și nu face decât să întărească perceptia că este doar un hipster care a câștigat ceva ce nu i se cuvenea. Și cu votul meu!

Brașovenii nervoși pe primarul Allen Coliban care vrea interzicerea mașinilor diesel în Brașov 1

Cosmin T.: Ca sa poți face asta mai întâi oferă cetățenilor condițiile de viata și calitatea acesteia precum a celor din orașele selecte de care spuneti! Înainte de a veni cu o idee trebuie sa aveți în spate și putina documentare privind subiectul(oricare ar fi el)

Adrian P.: Cei care sunteți susținătorii mașinilor electrice , ce veți face peste 2-3 cu bateriile? Unde se vor depozita? Acum nu suntem în stare sa reciclam bateriile obișnuite și pe cele de telefon. Credeți ca vor rezolva ceva cu bateriile de la mașini? Și mai ales de unde le veți achizitiona și la ce preț? Când in prezent, prețul bateriei , reprezintae aproximativ 80% din prețul mașinii. In prezent China este principalul, si asa va rămâne, furnizor de baterii pentru mașini.

Carmen R.: De acord! Ar fi minunat sa nu ne mai sufocam in intersectii.
Dar cu un termen rezonabil si, poate, ceva parteneriate pentru a acorda beneficii celor care vor trebui sa schimbe pe electrice.

Bebe E.: E plin omul de idei. Modalități de transpunere în practica are? Sau drepturile cetățenilor reprezinta un moft de expus în campania electorala și după ce s-a văzut ales drepturile nu mai exista decât unde dorește onoratul primar? Când impui o restrangere de drepturi acorzi solutii și alternative.

Ovidiu K.: Nu poate face acest lucru de pe azi pe mâine. Populația trebuie anunțată cu cel puțin 2-3 ani înainte despre măsura ce va fi luată. Nu-i poți spune unui riveran că de mâine nu mai are voie cu mașina lui diesel să meargă la el acasă și să renunțe la ea.

Sorin M.: Este doar un exercitiu, ca de obicei, de PR Evident ca in Romania este prematur. Poate sa interzica incepand din 2028 de ex sau 2030. Mai creste infrastructura puterea de cumparare etc. Doar ca sa sa poate spunr eu am vrut dar fraierii…Fix asa cum a fost ( sau e inca) cu tramvaiul si alte SF-uri. Mai intai groapa de gunoi statii de asfalt care cred ca inca functioneaza fara mediu etc. Transportul in comun e ok. Dar el nu a contribuit cu nimic. Face totul stiintific ( f.bine) dar sa dea banii pe studii care au sanse sa devina proiecte fezabile. Deciziile alta data. Kitsch-urile din Poaina nu le vede? Cred ca deja pe ” vremea” lui s-au dat aut. de constructie

Paul L.: Pana interzice masinile diesel, mai bine sa repare drumurile. Centura este VARZA, un adevarat pericol.
Viorel C.: Eu zic sa înceapă prin a interzice prima dată autobuzele fumegatoare a lui codreanu si ale convențiilor care circula prin Brasov.

Ion S.: Desființați marii poluatori, fabrica de asfalt, firma VECTRA, mare poluator fonic și toxic. Mai sunt și alți poluatori, îi lăsăm pe cei de la garda de mediu pentru ai identifica. În ultimii treizeci de ani, nu sa făcut nimic pentru ca orașul să nu mai fie poluat. Gard de mediu trebuie să – și facă treaba pentru a-și justifica salariul pe care îl ia fără să facă nimic.

Marius C.: Mai bine te-ai uita cum arată orașul in aceste zile pline de ninsoare !!! Străzile mici in centru ,cartiere șamd … !!! Iar in legătura cu parcările , se rezolva ceva cu acea companie ce deține majoritatea in Brașov ??? De trei ,patru luni plătesc 270 de RON pe luna in zona zero sub Tâmpa iar in fiecare zi trebuie să fac 3-4 ture pentru a găsi un loc de parcare…nu am văzut un om sa verifice mașinile pe strada ,văd lumea cum stau cu orele in mașina sa nu plătească iar eu dau ture de centru !?!? Rușine primăriei ,Rușine vouă ….am sa chem televiziunea luna viitoare pe 15 Aprilie când merg sa plătesc ,vezi circ atunci !!!

Adrian G.: Am un diesel a iesit la noxe la RAR cu 89 grame. NOUL Logan are 109 grame. Ar trebui interzis.

Ernest B.: Un diesel euro 6, cu motor sub 1,6 și emisii sub 100 e mai mult decât ceea ce poate visa actualul Primar. Sa interzicem rablele euro 2 și 3 și 4 și după ce toate acestea nu vor mai circula in oraș, abia atunci sa ne uitam la benzină versus diesel! Până atunci dl Primar ar face bine sa atragă investiții străine in dezvoltarea tehnologică și a pietei de munca!!!

Marian E.: Am mai avut un astfel de Primar – se numea Ghise
Vorbea toata ziua ,propunea dezbatea și…..nu a făcut nimic în Brasov ( dealtfel nu a rămas nimic în urma lui)

Previous Story

Nocturnă pe două pârtii din Poiana Brașov

Next Story

Alexandru, despre șoferi inconștienți: „Eram in Poiana Brasov In parcarea mare, staționau cu motorul pornit mai multe Dacii Duster cu motorizări Diesel. Am rămas cu noxele in plămâni”