Alexandru, despre șoferi inconștienți: „Eram in Poiana Brasov In parcarea mare, staționau cu motorul pornit mai multe Dacii Duster cu motorizări Diesel. Am rămas cu noxele in plămâni”

Last Updated on martie 24, 2021 Allen Coliban, primarul Brașovului, a lansat pe pagina sa de Facebook o dezbatere legată de scădere poluării în oraș. Printre măsurile listate de primar se numără interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului, citând exemplul orașelor Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris.

”Mașini multe, diesel și vechi = aer plin de particule în suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauză de îmbolnăvire de cancer conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului)”, arată Coliban.

Alexandru, despre șoferi inconștienți: „Eram in Poiana Brasov In parcarea mare, staționau cu motorul pornit mai multe Dacii Duster cu motorizări Diesel. Am rămas cu noxele in plămâni” 1

Alexandru C. a scris pe Facebook despre un caz concret de poluare a mașinilor diesel în Poiana Brașov:

„În luna ianuarie eram in Poiana Brasov, pregatindu-ma sa plec de la partia de schi dupa o zi intreaga de aer curat de munte si zapada.

In parcarea mare a statiunii, stationau cu motorul pornit mai multe Dacii Duster cu motorizari Diesel. De regula, fenomenul este intalnit in cazul autoturismelor apartinand unor firme de securitate. I-am atras atentia unuia din conducatorii acestor masini lasate sa functioneze cu motorul pornit ore in sir. Nici o reactie.

Impresia mea este ca el trebuia sa stea la caldura, pe motiv ca job-ul lui este mai important decat dreptul meu la un aer mai curat.

Am ramas cu noxele in plamani dar si cu promisiunea ca voi incerca sa identific ocazia perfecta pentru a sesiza modul defectuos in care unii folosesc motoarele pe post de incalzitoare personale.

Motoarele nu ar trebui lasate sa functioneze decat daca masinile se afla in miscare, altfel se distrug si organismele noastre, si motoarele insele, fiindca din constructie ele nu sunt facute sa reziste “pe loc”, ci sa functioneze pentru locomotie!”

Previous Story

Brașovenii nervoși pe primarul Allen Coliban care vrea interzicerea mașinilor diesel în Brașov

Next Story

Video Brașov. Imagini excepționale cu doi lupi într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului