Nocturnă pe două pârtii din Poiana Brașov

Last Updated on martie 24, 2021 Primăria Brașov anunță măsuri de îmbunătățire a activitățuilor pe pârtiile di Poiana. Una dintre măsuri va fi supusă aprobării Consiliului Local, pe 25 martie. Este vorba de aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Realizare iluminat pârtie schi Lupului și Drumul albastru – Poiana Brașov”.

Prin acest proiect, Municipalitatea dorește să extindă perioada de schi pe cele două pârtii, astfel încât, pe de o parte, să crească atractivitatea stațiunii, iar pe de altă parte să scadă presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu.

Nocturnă pe două pârtii din Poiana Brașov 1

În acest fel, va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului, mai ales că, după cum declara și primarul Allen Coliban, ,,am constatat, mai ales anul acesta, că oferta Poienii Brașov este subdimensionată față de nevoi și față de interesul arătat de români. De aceea, trebuie să venim cu alternative de optimizare a domeniului schiabil”.

Cele două pârtii pe care se propune optimizarea, în această etapă – Lupului inferior și Drumul albastru – sunt pârtii deservite de telescaunul Lupului, astfel că lucrările presupun doar instalarea sistemului de iluminat.

Scenariul recomandat de proiectant presupune realizarea unui sistem de iluminat nou compus din rețele de alimentare subterane, stâlpi metalici, aparate de iluminat cu tehnologie LED – iluminat normal și RGB pentru pârtia Lupului și iluminat normal pentru Drumul albastru, implementarea unui sistem de telegestiune, sistem de comandă DMX pentru proiectoare precum și sistem de monitorizare video și filmare evenimente sportive.

Previous Story

Brașov. 16 persoane ucise de coronavirus în 3 zile

Next Story

Brașovenii nervoși pe primarul Allen Coliban care vrea interzicerea mașinilor diesel în Brașov