Supermarket Lidl lângă Castelul Bran? Actorul Dragos Bucur: „Nu aș vrea sa fie supermarket nici in fata Bisericii Negre din Brasov, nici in fata Mânăstirii Voronet, nici in fără cimitirului din Săpânța”

Last Updated on februarie 2, 2021 Actorul Dragos Bucur intervine în scandalul dintre Lidl și comercianții din fața Castelului Bran. Multinaționala dorește să construiască un supermarket chiar lângă Castel iar comercianții nu sunt de acord.

Dragos Bucur: „Îmi plac supermarketurile, găsești totul in același loc, prețuri mici, calitate verificată si nu pierzi timpul prin piețe. Totuși, nu îmi plac atât de mult încât atunci când ies din Teatrul Național sau din Ateneu sa îmi doresc sa intru direct in Lidl sa îmi iau cârnați in drum spre casa.

Supermarket Lidl lângă Castelul Bran? Actorul Dragos Bucur: „Nu aș vrea sa fie supermarket nici in fata Bisericii Negre din Brasov, nici in fata Mânăstirii Voronet, nici in fără cimitirului din Săpânța” 1

Nu aș vrea sa fie supermarket nici in fata Bisericii Negre din Brasov, nici in fata Mânăstirii Voronet, nici in fără cimitirului din Săpânța. Cred ca astia din occident s-au prins ca trebuie sa își protejeze ce au mai de preț din punct de vedere turistic și cultural și au avut grija sa păstreze cât mai neatinse aceste “comori” pentru că nicăieri pe unde am fost eu prin lume nu am intrat direct din muzeu in supermarket sau din piramida in mall.

Castelul Bran este in primele obiective turistice ale României, iar Bran este un loc in care încă găsești produse tradiționale autentice. Am prieteni in Bran care îmi spun ca nu înțeleg de ce se pun in pericol producătorii locali și traditiile din zona construind un supermarket in fata Castelului Bran, in loc sa îl ridice un km mai in fata, așa cum e toate localitățile similare din Europa.

Deci, Lidl Romania, Primaria Bran, Primaria Bran Uat, Consiliul Județean Brașov, Prefectura Brasov, de ce ?

Nicoleta Iubu este arhitect și locuiește în Bran. Din punct de vedere arhitectural, o astfel de construcție, în zona aleasă, ar fi o greșeală, potrivit Gandul. 

„Este inadmisibil, din punct de vedere arhitectural, să rupi o zonă funcțională de locuire, să o transformi în funcțiune mixtă și să inserezi acolo un supermarket. Acest lucru va atrage niște consecințe pe viitor.

Devenind zonă cu funcțiune mixtă, oricine poate să vină, să cumpere și să toarne acolo orice, fabrici, uzine, supermarketuri. Nu va mai exista o zonă de locuire. Se creează și un precedent periculos.

Soluții există, lumea se poate așeza la masă și poate discuta, pot fi invitați diverși specialiști, arhitecți cu vastă experiență, specialiști în amenajarea teritoriului. Aceștia pot propune soluții viabile, respectiv inserția unor astfel de funcțiuni comerciale în zone periferice ale comunei, mai spre intrare”.

Previous Story

Accident între Brașov și Sibiu. Trei răniți, între care și o femeie însărcinată

Next Story

Brașov. Război total Allen Coliban vs Hochei Corona. Rossi Claudiu: „Domnului primar i-a cășunat pe clubul Corona, inclusiv pe secția de hochei. În jurul lui Coliban s-a adunat un nucleu dur de fani ai SR Brașov. Habar n-am ce dispute sunt între SR Brașov și Corona Brașov la fotbal”