O tânără din Brașov a primit din greșeală un salariu de peste 20.000 de euro. Acum a fost condamnată de judecători la închisoare

Last Updated on februarie 9, 2021 O tânără de 31 de ani din Brașov a primit din greșeală peste 100.000 de lei, adică mai mult de 20.000 de euro de la fabrica la care lucrează. Pentru că nu a returnat banii companiei a fost condamnată de judecători.

Tânăra de 31 de ani s-a trezit în cont cu un salariu de peste 20.000 de euro, primit din greşeală. În martie 2019, a crezut că a dat norocul peste ea atunci când a văzut că are 112.194 lei, adică cu 110.597 lei mai mult decât salariul pe care trebuia fabrica să i-l transfere, potrivit RTV. 

O tânără din Brașov a primit din greșeală un salariu de peste 20.000 de euro. Acum a fost condamnată de judecători la închisoare 1

Din rechizitoriul procurorilor reiese că reprezentanţii firmei au încheiat un angajament de returnare a banilor, după ce şi-au dat seama că transferaseră suma uriaşă în contul angajatei. Tânăra nici nu a vrut să audă de asta şi a folosit „salariul” de peste 20.000 de euro în interes propriu.

Pentru că a refuzat că returneze banii, tânăra a fost pusă sub urmărire penală şi apoi trimisă în judecată pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, notează Ziare.com.

În instanţă, tânăra a recunoscut toate acuzaţiile şi a cerut să fie judecată în procedură simplificată. Judecătoria Braşov i-a aplicat femeii o pedeapsă de două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi 60 de zile muncă în folosul comunităţii. Ea o să aibă cazierul curat pentru că aplicarea pedepsei a fost amânată.

„Instanţa reţine că inculpata şi-a însuşit o sumă considerabilă de bani, suma ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înţeles să restituie suma de bani primită din eroare, ci a ales să îi folosească în interes propriu. Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei, se reţine că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reţine o perseverenţă infracţională în sarcina sa”, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov.

Sentinţa Judecătoriei Braşov a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Braşov. În 16 februarie 2021 este programată pronunţarea sentinţei finale.

Previous Story

Accident Brașov. Un politician și soția sa au murit pe loc 

Next Story

Au tăiat și molizii de la Casa Armatei! „Allen Coliban, cum era cu „Brașovul verde“?”