(Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House

Last Updated on februarie 22, 2021 Mădălina Dumitru a deschis în satul Şirnea, judeţul Braşov, la începutul lunii ianuarie o unitate de cazare numită Tripsylvania Tiny House.

Antreprenoarea a luat decizia de a pleca din București într-un loc mai liniștit. A investit 30.000 de euro în unitatea de cazare deschisă în luna ianuarie, iar pentru anul acesta estimează o investiţie de circa 20.000 de euro pentru a pune la punct peisagistica şi infrastructura.

(Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House 1

„Am plecat din centrul Bucureştiului şi ne-am luat apartament în Militari Residence, atunci am zis când vom pierde apusul vom pleca, am crezut că îl vom pierde în 3-4 ani, dar într-un an nu am mai văzut apusul, am fost înconjuraţi de clădiri şi am luat decizia de a pleca către Braşov, mai exact Şirnea, unde aveam acest teren, iar singurele ocupaţii pe care le poţi avea sunt creşterea de animale sau poţi să faci turism şi am ales să facem turism“, spune Mădălina Dumitru pentru Ziarul Financiar.

Antreprenoarea spune că investiţia a ajuns la circa 30.000 euro, dar continuă să investească şi are de gând anul acesta să se ocupe de partea de peisagistică şi de infrastructură. În ceea ce priveşte construcţia altor căsuţe, Mădălina Dumitru spune că se gândeşte să mai deschidă încă două, astfel încât să reuşească să se ocupe de acestea.

„Forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire în Şirnea, cu toate că sunt mulţi tineri, vin din oraşele aglomerate şi vor să se retragă în această zonă, nu găsim oameni cu care să lucrăm şi trebuie să ne limităm la trei căsuţe, dar a doua cu siguranţă urmează anul viitor, dar trebuie să ne limităm la ce putem gestiona noi“, adaugă ea.

(Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House 2 (Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House 3 (Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House 4 (Foto) Brașov: A lăsat Bucureștiul pentru Șirnea unde a construit o casă de vacanţă pentru turişti sub numele de Tripsylvania Tiny House 5

Deşi proiectul Tripsylvania Tiny House a început într-un an atipic pentru turism, Mădălina Dumitru spune că nu a luat deloc în calcul acest aspect, gândindu-se doar la faptul că doreşte să le ofere turiştilor experienţa de care ea are parte în fiecare zi în Şirnea. Capacitatea de cazare este de două persoane.

Previous Story

Brașov. E corect? Școli și restaurante închise, înghesuială pe pârtiile din Poiană în plin scenariu roșu

Next Story

Allen Coliban: „Începe reabilitarea centrului istoric din Brașov, pe model Oradea”. Ce avantaje au orădenii