„Vreau acasă” pentru Aeroportul Braşov. Braşovenii din străinătate au început să scrie petiţii pentru curse aeriene

Last Updated on ianuarie 15, 2021 Cum cei de la Consiliul Județean tot promit că din septembrie se va putea zbura de pe Aeroport, brașovenii din străinătate se mobilizează prin petiții pentru a cere curse spre localitățile unde locuiesc.

O petiție a fost lansată de o româncă stabilită în Germania, Mihaela Olaianos, care cere curse aeriene Braşov – Nurnberg, potrivit bzb.ro. 

„Vreau acasă” pentru Aeroportul Braşov. Braşovenii din străinătate au început să scrie petiţii pentru curse aeriene 1

Dorim să convingem astfel companiile aeriene că se justifică din punct de vedere economic o ruta spre Nurnberg bazându-ne pe faptul că foarte mulţi cetăţeni din România, din zona de sud-est a Transilvaniei, lucrează şi locuiesc în oraşul Nurnberg şi împrejurimi.

O astfel de cursă ar uşura simţitor viaţa braşovenilor din zona Nurnberg, oferindu-li-se posibilitatea de a se deplasa mai des acasă, în locurile natale, cât şi de a primi oaspeţi dragi din România aici, în Germania”, argumentează autoarea petiţiei.

Ea a mai menţionat că „lucrările la aeroport evoluează în ritm alert şi consideră autorităţile trebuie să fie informate despre problema noastră a românilor din Germania şi în cunoştinţă de cauză să ne sprijine”.

Conform studiilor, Braşovul ar putea ajunge la 15-20 de destinaţii care pot fi operate. Toate acestea se vor deschide într-un anumit ritm: se va începe cu maximum trei, apoi, pe parcurs, se vor mai adăuga câte două sau câte trei.

Previous Story

Brașov. Flavia Boghiu: DA! De îndată ce îmi vine rândul mă voi vaccina!

Next Story

Poiana Brașov. Protest pe schiuri: “Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”