Tudor Benga vrea ca indicatoarele din Aeroportul Braşov să fie în patru limbi. Română, germană, maghiară și engleză

Last Updated on decembrie 10, 2020 Deputatul Tudor Benga (USR) are o propunere de bun simț. Denumirea Aeroportului Brașov să fie în patru limbi: română, germană, maghiară și engleză

Tudor Benga:Am vorbit și cu Adrian Ioan Veştea mai devreme și vă spun și vouă să știți. S-ar putea să vi se pară un pic frivol dat fiind că avem subiecte mult mai importante zilele acestea însă mie chiar mi se pare un detaliu important pentru Brașov și nu numai. V-am mai povestit despre asta în urmă cu câteva luni și chiar cred că e un detaliu cu valoare simbolică semnificativă.

Tudor Benga vrea ca indicatoarele din Aeroportul Braşov să fie în patru limbi. Română, germană, maghiară și engleză 1
(foto Aeroportul Internațional Brașov)

Pe scurt este vorba despre toată signalectica din interiorul terminalului aeroportului Brașov. Săptămâna trecută am vazut niște poze din interior și signalectica este momentan bilingvă, română și engleză, foarte similară cu cea de la Otopeni. Și chiar cred că e important ca la Brașov să fie cvadri-lingva, adică să includă și maghiară și germană. Există modele și prin alte aeroporturi din lume, de la Barcelona la Singapore, de la Brussels la Mallorca. Vă pun câteva poze mai jos ca să înțelegeți despre ce vorbesc, personal găsesc varianta Mallorca drept cel mai bun model și pentru Brașov.

Signalectica cvadri-lingva ar fi un semn de respect pentru istoria Brașovului și a Transilvaniei și caracterul multietnic al comunității noastre. Aeroportul Brașov sperăm să devină cât mai curând una din principalele porți de intrare în regiune. În plus, comunitatea maghiară și autoritățile din Covasna au fost un factor important în sprijinirea financiară de la centru a acestui proiect.

Pentru toate aceste motive cred că e important să facem această ajustare și mă bucur că și președintele Consiliului Județean Brașov mi-a spus că ar susține o astfel de îmbunătățire așa că sper să găsim calea de a o implementa până la inaugararea terminalului”.

Previous Story

Brașov. George Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA. Câți ani de pușcărie poate face pentru șantaj

Next Story

Brașovenii vor un Parc imens, nu Mall, pe platforma Rulmentul. Primarul Allen Coliban a întrebat, brașovenii i-au răspuns. Îi va și asculta? „Parc mare și Grădina Botanică. Chiar mai mare ca dea de la Iași sau Cluj”