Brașov: Serviciul de Ambulanță, suprasolicitat. „Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital”

Last Updated on decembrie 18, 2020 Situația dezastruoasă din spitalele brașovene îi face pe pacienți să apeleze la serviciile Ambulanței care a ajuns în stare de blocaj. A crescut numărul bolnavilor în stare gravă. Sunt 400 de intervenții zilnice și mai puțin de 60 de ambulanțe.

Din păcate, mulți oameni refuză să meargă la spital de teamă că se îmbolnăvesc de COVID-19, spune managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, David Levente, potrivit Europa FM:

Brașov: Serviciul de Ambulanță, suprasolicitat. „Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital” 1

„Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital. Cheamă ambulanța în speranța că ambulanța rezolvă cazul, cazul depășind nivelul de competență al ambulanței. (…) Peste două zile iarăși sună, iar trebuie să te duci. Avem cazuri din acestea foarte multe.”

În noiembrie, de exemplu, timpul de intervenție la o urgență a ajuns în Brașov la 24 de minute:

În mod normal, o ambulanță are ținta să ajungă la o urgență de cod roșu în mediul urban, în 15 minute maximum. În noiembrie, în mediul urban, o ambulanță, la un cod roșu, a ajuns în 24 de minute. De ce s-a ajuns aici? Pentru că sunt mulți bolnavi, bolnavii sunt duși la spital, spitalele sunt arhipline, am avut ambulanțe, au așteptat o oră la spital să li se preia pacientul. Acești timp, crescând, un infarct nu așteaptă, omul ăla poate să moară.

Previous Story

Brașov. Radu Dascalu: „Avem doctori fără de arginți… Astăzi am primit cel mai fain cadou de Crăciun. O echipă de elită a Spitalului “Sfântul Constantin” din Brașov mi l-au redat pe fratele meu”

Next Story

Brașov. Flavia Boghiu: Vor fi 16 centre de vaccinare anti-COVID