Brașov. Adi, mesaj pentru Primărie: „Trecerea de pietoni pe care o traversează copiii mei in drum spre școală are marcata exact lângă ea loc de parcare”

Last Updated on decembrie 10, 2020 Primăria Brașov este invitată să respecte legea în ceea ce privește trecerile de pietoni. Prea multe accidente în Brașov pe trecerile de pietoni.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Adi C. a scris: „Trecerea de pietoni pe care o traversează copiii mei si multi alți copii in drum spre școală are marcata exact lângă ea loc de parcare.

Brașov. Adi, mesaj pentru Primărie: „Trecerea de pietoni pe care o traversează copiii mei in drum spre școală are marcata exact lângă ea loc de parcare” 1

Marcajul locului de parcare intra in conflict cu Codul Rutier, in care la articolul 142, la alinatul e) se specifică că „pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi dupa acestea se interzice oprirea voluntară a vehiculelor”.

Plângerea mea la primărie a fost analizata de comisia de circulație pe 16 Oct. si am primit răspuns ca vor pune un indicator rutier de viteza max 30 km/h.
Eu ii rugasem ca daca nu pot respecta cei 25m, măcar sa renunțe la ultimul loc marcat si eventual sa monteze câțiva stâlpi pentru a împiedica parcarea autovehiculelor in imediata proximitate a trecerii de pietoni.

Este cineva in domeniu sa-mi spună daca au dreptate?”

Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.

Daniel M.: Eu trec frecvent pe acea trecere și pot să spun că era să fiu calcat pe ea pentru că șoferii sunt foarte preocupați să ia curba. Nici macar nu au oprit la stop + nu mai vorbesc de faptul că eu eram deja în traversare.

Corneliu Teposu: „Și pe strada Simeria, în zona școlii și a grădiniței avem această situație”.

Corneliu Z.: „Aceeași situație , a parcărilor realizate, NELEGAL, langa toate intersecțiile de străzi o intalnim pe str. Aurel Vlaicu.
Acolo s-a produs și acel accident, mediatizare, pus în cârca unui taximetrist când de fapt exista o încălcare a Regulamentului.
Personal la o asemenea trecere de pietoni, marcata intre locuri de parcare lângă bordura, am accidentat un cetățean pentru care am fost sancționat cu carnetul suspendat și am fost reexaminat…

Previous Story

Foto Brașov. Un Jandarm curajos a stins un incendiu. „A observat la o scară de bloc vecină cum o scânteie a cuprins instalația electrică”

Next Story

BREAKING – 7067 de cazuri noi de Covid-19. 127 de oameni au murit. Situația la Brașov