Brașov. Avocata fetei bătute la Carrefour: M-am dus personal, în calitate de avocat, să vorbesc cu șeful de magazin și să depun în scris o cerere. După o discuție halucinantă, deși dl Căciulă recunoaște că a vizualizat agresiunea pe înregistrările video, o justifică ca fiind luare de atitudine față de presupusul furt din AFI

Last Updated on decembrie 23, 2020 Cum șefii de la Carrefour România sunt plecați în vacanță prin țări străine, scandalul a rămas pe capul directorului de magazin care habar nu are cum să reacționeze. Iar bulgărele de indignare se face tot mai mare.

Avocata fetei bătute la Carrefour, Liliana Stefanescu-Goanga: „CONDICA DE SUGESTII ȘI RECLAMAȚII.
În data de 9 decembrie Asociația Femeile se implica ia legătura în mod direct cu dl Căciulă, director general #NuDeLaCarrefour, care și-a asumat să le trimită un răspuns cu privire la abuzul săvârșit de angajații lor asupra tinerei de 18 ani.

Brașov. Avocata fetei bătute la Carrefour: M-am dus personal, în calitate de avocat, să vorbesc cu șeful de magazin și să depun în scris o cerere. După o discuție halucinantă, deși dl Căciulă recunoaște că a vizualizat agresiunea pe înregistrările video, o justifică ca fiind luare de atitudine față de presupusul furt din AFI 1

În data de 16 decembrie 2020, văzând că nu există nicio reacție din partea #NuDeLaCarrefour, m-am dus personal, în calitate de avocat, să vorbesc cu dl Căciulă și să depun în scris o cerere.

După o discuție halucinantă, deși dl Căciulă recunoaște că a vizualizat agresiunea pe înregistrările video, o justifică ca fiind luare de atitudine față de presupusul furt din AFI. Îi readuc aminte că ne aflăm în Carrefour Calea București de unde tânăra a fost acuzată că a sustras bunuri. Răspunsul este că nu a vizualizat înregistrarea de pe raioanele din Calea București, dar știe sigur ce s-a întâmplat în AFI.

Îi prezint extrasul de cont cu tranzacția din AFI, dar insistă cu luarea de atitudine față de protejarea bunurilor magazinului. Îi solicit să-mi permită vizualizarea înregistrărilor, dar îmi spune că nu este posibil, deoarece le-ar fi predat poliției.

Văzând că discuția nu duce nicăieri, îi solicit să îmi înregistreze cererea, dar mă direcționează către punctul de info. Se duce și vorbește cu personalul de acolo, iar apoi dispare.

Eu aștept să mi se înregistreze cererea, moment în care una din angajate iese din spatele recepției și îmi spune că nu poate da număr de înregistrare cererii mele, dar sunt binevenită să scriu în condica de sugestii și reclamații. O ține ea deschisă până scriu ce vreau să sugerez și să reclam.

Da, m-am dus la poștă și am expediat tot ce am avut nevoie, recomandat cu confirmare de primire.
Dacă aveți puțin timp, treceți pe la #NuDeLaCarrefour, poate aveți ceva de sugerat ori de reclamat”.

Actrița Ada Galeș susține boicotul de la Carrefour, astăzi, de la 15:00 la 18:00:: „Pentru lipsa acțiunii concrete, pentru tolerarea abuzului, pentru blamarea victimei, vă rog #NuDeLaCarrefour”

Brașov. Avocata fetei bătute la Carrefour: M-am dus personal, în calitate de avocat, să vorbesc cu șeful de magazin și să depun în scris o cerere. După o discuție halucinantă, deși dl Căciulă recunoaște că a vizualizat agresiunea pe înregistrările video, o justifică ca fiind luare de atitudine față de presupusul furt din AFI 2

Previous Story

Brașov. Lucian Mindruta, despre fata bătută la Carrefour: „Bătaia nu e o pedeapsa legala pentru absolut nimic in România! Nu doar pentru suspiciunea de furt: nici măcar pentru crima!”

Next Story

Brașov. Radu Hossu: „Am avut o discuție șocantă cu Directorul Carrefour unde a avut loc bătaia încasată de fata de 18 ani. Că tot vine Crăciunul, fiți mai buni: fiți mai buni și faceți-vă cumpărăturile din alte hypermarket-uri. Altele decât Carrefour. Fiți mai buni și printr-un astfel de gest responsabilizați-i și dați-le un semnal nu doar lor, ci tuturor celor care urmăresc acest caz, că e momentul asumării…”