Brașov. Lucian Mindruta, despre fata bătută la Carrefour: „Bătaia nu e o pedeapsa legala pentru absolut nimic in România! Nu doar pentru suspiciunea de furt: nici măcar pentru crima!”

Last Updated on decembrie 23, 2020 Lucian Mindruta comentează reacția companiei după ce o fată a fost bătută de agenții de pază dintr-un magazin Carrefour.

Lucian Mindruta: „De doua zile circula o poveste in online: o tanara de etnie roma a fost batuta de angajatii unei firme de paza, care au banuit-o ca ar fi furat dintr-un supermarket.

Brașov. Lucian Mindruta, despre fata bătută la Carrefour: „Bătaia nu e o pedeapsa legala pentru absolut nimic in România! Nu doar pentru suspiciunea de furt: nici măcar pentru crima!” 1

Povestea ei din acel moment era alta: ar fi cumparat produsele din alt magazin. Paznicii aveau varianta lor.
Oricare ar fi adevarul, bataia e alta poveste. Pentru furt pedeapsa e inchisoarea. Nu bataia.

Stiu ca sunt multi care s-au bucurat, pentru ca, nah, sa recunoastem, avem prejudecati. Dar nu e in regula. Si mai ales nu e in regula felul in care a comunicat lantul de magazine, punand accent pe furt.
Repet, pentru furt pedeapsa e inchisoarea, nu bataia.

De fapt, nu stiu daca suntem cu totii pe aceeasi pagina: bataia nu e o pedeapsa legala pentru absolut nimic in Romania! Nu doar pentru suspiciunea de furt: nici macar pentru crima!

Doar politia poate sa aplice violenta, in anumite limite, pentru imobilizarea unei persoane care opune rezistenta sau e violenta.
Altcineva nu. Ca e rom, ca e sas, ca e tatar, italian, grec sau vietnamez, un om nu poate fi batut de alt om fara consecinte in aceasta tara si pe acest continent.
Oricat de tare s-ar bucura unii”.

Previous Story

Brașov. Fata bătută la Carrefour: „Am fost lovită cu palma peste față, cu pumnii la coaste și m-am panicat super tare, nu știam ce să fac”

Next Story

Brașov. Avocata fetei bătute la Carrefour: M-am dus personal, în calitate de avocat, să vorbesc cu șeful de magazin și să depun în scris o cerere. După o discuție halucinantă, deși dl Căciulă recunoaște că a vizualizat agresiunea pe înregistrările video, o justifică ca fiind luare de atitudine față de presupusul furt din AFI