Primăria Brașov se implică în spitalele brașovene. Zona din faţa Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a fost reconfigurată pentru a se scurta coada de braşoveni care aşteaptă testarea

Last Updated on noiembrie 25, 2020 Primăria Brașov a început să se intereseze de problemele din spitalele brașovene. Primul pas, gestionarea situației de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru eliminarea cozilor uriașe la testare. Pasul doi, poate donează un container și la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov pentru ca asistentele să se schimbe într-un loc decent.

Zona din faţa Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a fost reconfigurată, aici se va mai deschide un punct de recoltare, într-un container ce va fi cumpărat de Primărie, pentru a se scurta coada de braşoveni care aşteaptă testarea

Primăria Brașov se implică în spitalele brașovene. Zona din faţa Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a fost reconfigurată pentru a se scurta coada de braşoveni care aşteaptă testarea 1

„Miercurea trecută am fost, împreună cu prefectul şi cu DSP-ul, la Spitalul de Boli Infecţioase ca să vedem cum putem rezolva problemele care sunt acolo, cu cetăţenii care stau la coadă la testare şi cu faptul că, acolo, sistemul este uşor colmatat, adică timpii de procesare sunt foarte mari.

Am evaluat etapele care ridică probleme, de la recoltare, testare, la examenul de bilanţ făcut pacienţilor pozitivi, la 7 zile, la locurile de parcare din faţa spitalului, care sunt ocupate de pacienţi, iar angajaţii parchează în curte, unde este şi containerul pentru analizele de sânge. Am reuşit să identificăm soluţii pentru toate aceste situaţii”, a declarat Flavia Boghiu, citată de bzb.ro. 

Astfel, pentru descongestionarea trotuarului, intrarea în spital va fi mutată în partea dreaptă, către Pompieri. Pentru laboratorul de analize de sânge, s-a luat decizia ca o parte din activitate să fie mutată, în spate, unde există spaţiu adecvat amenajat în trei containere.

„Pentru reducerea numărului de persoane care aşteaptă la centrul de testare, soluţia a fost de amenajare a încă unui punct de recoltare, astfel încât să putem dubla capacitatea acestui centru.

Pentru a veni în sprijinul braşovenilor care vin la acest centru pentru testare, am luat decizia de amplasare a încă unui container, în spaţiul de lângă garaje. Am adaptat terenul ca să poată fi amplasat acest container şi urmează ca tot municipalitatea să pună la dispoziţie un container, cu dotările necesare pentru activitatea medicală, pentru o perioadă de 3 luni, care poate fi prelungită”, a detaliat viceprimarul.

Totodată, municipalitatea braşoveană va implementa un sistem de informare a cetăţenilor care se adresează acestui centru de testare, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să aştepte inutil pentru a fi testaţi.

„Ei vor afla care sunt simptomele pentru care ar trebui să solicite testare, faptul că primul pas este acela de a se adresa medicului de familie, ce alte centre de testare există în Braşov şi alte informaţii utile cu scopul de a reducere numărul de persoane care aşteaptă la centrul de testare de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov”, potrivit sursei citate.

Previous Story

Noul clasament pandemic, Brasov (in crestere, fara masuri de carantina!). Valentin Parvu: „Bucuresti si Brasov, stim ca sunteti speciali, dar si Sibiul era foarte special acum 2 saptamani. Stay the f..k at home!”

Next Story

Braşov va avea de anul viitor 925 de locuri în creşe, 120 în plus