„Nucleara” de la Brașov. S-a găsit vinovatul. 25,000 de lei amendă pentru cauciucuri arse. Poliția Locală din era Allan Coliban chiar lucrează pentru brașoveni.

Last Updated on noiembrie 30, 2020 Zilele trecute, un nor ca de ciupercă nucleară a fost postată pe Facebook. Cum la Poliția Locală au început reorganizările, agenții s-au pus pe treabă și chiar au găsit imediat vinovatul. 25,000 de lei a luat amendă un brașovean, avertisment pentru angajații care se pun pe ars cauciucuri, ca în vremea lui George Scripcaru. Nu mai merge așa.

Politia Locala Brasov: „Amenzi pentru incendierea deșeurilor și poluarea aerului! Strada și trotuarul nu sunt pubele de gunoi!
„Nucleara” de la Brașov. S-a găsit vinovatul. 25,000 de lei amendă pentru cauciucuri arse. Poliția Locală din era Allan Coliban chiar lucrează pentru brașoveni. 1

25.000 de lei amendă pentru poluarea aerului! Este sancțiunea pe care a primit-o la acest sfârșit de săptămână un brașovean, paznic la o societate de dezmembrări auto, care a încercat să scape de reziduurile din curtea firmei, incendiindu-le. Polițiștii locali s-au autosesizat la apariția unor imagini pe canalele de socializare, în care se vedea un fum dens și negru.
„Nucleara” de la Brașov. S-a găsit vinovatul. 25,000 de lei amendă pentru cauciucuri arse. Poliția Locală din era Allan Coliban chiar lucrează pentru brașoveni. 2

Un echipaj de la Biroul Rutier a fost dirijat de urgență în zona centurii CET-ului, unde a descoperit că mai multe persoane au dat foc la deșeurile din lemn compozit și unei gramezi consistente de anvelope, materiale depozitate în curtea unei societăți.

Toate aceste deșeuri arse scoteau un fum dens și înecăcios, astfel că polițiștii locali le-au solicitat persoanelor în cauză să stingă focul de îndată. La doar câteva zeci de minute de la incident, un alt echipaj de la Poliția Locală s-a întors pentru a monitoriza zona.

Nu mică le-a fost mirarea atunci când au constatat că, în exact aceeași curte, un bărbat ardea anvelope auto uzate, printre caroseriile dezmembrate.

Politistii locali de la intervenții l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei (conform art. 96 alin(3) pct. 4 din OUG 195/2005) pentru că nu a oprit activitatea de poluare a aerului la solicitarea echipajului rutier.

*Strada și trotuarul nu sunt pubele de gunoi!
Unii brasoveni nu au înteles încă faptul că la platforma de gunoi nu se pot depozita deșeuri provenite din construcții! Mai există o altă categorie de cetățeni care își abandonează reziduurile provenite din construcții la mare depărtare de șantier ori la distanțe apreciabile de adresa de domiciliu, deșeuri care pun în pericol sănătatea populației și poluează mediul înconjurător.

Polițiștii locali au intrat de curând în posesia unor imagini în care sunt surprinși câțiva cetățeni care descarcă dintr-o masină, o cantitate însemnată de deșeuri, lângă o platformă de gunoi. Persoanele respective vor fi identificate după finalizarea unor verificări, urmând a se lua măsurile legale, adică se va aplica o sancțiune contravenționala, conform HCL 149/2017 art. 117.

Cu aceasta ocazie, Poliția Locală revine în spațiul public cu campania de informare și prevenire pe tema depozitărilor necontrolate de deșeuri, campania intitulată PĂSTREAZĂ-ȚI ORAȘUL CURAT! – STRADA ȘI TROTUARUL NU SUNT PUBELE DE GUNOI!
„Nucleara” de la Brașov. S-a găsit vinovatul. 25,000 de lei amendă pentru cauciucuri arse. Poliția Locală din era Allan Coliban chiar lucrează pentru brașoveni. 3

Și de această dată, ne adresăm cu precădere acelor conducători auto care, își aruncă sacii de gunoi sau reziduurile provenite din construcții pe domeniul public sau își abandonează mizeria pe lângă platformele de gunoi.

Poliția Locală Brașov apelează din nou la spiritul civic al brașovenilor și îi sfătuiește să respecte normele legale și de conduită, pentru un oraș curat și european”.

Previous Story

Brașov. 27 de centre de vaccinare anti-COVID, 120,000 de persoane vor fi vaccinate în prima fază

Next Story

Mortalitate mare la Brașov cauzată de coronavirus?! Biostatistician: „Observam o mortalitate mare, adica pur si simplu avem multe decese, mult mai multe decat ar trebui, daca ne uitam doar la incidenta”