Mortalitate mare la Brașov cauzată de coronavirus?! Biostatistician: „Observam o mortalitate mare, adica pur si simplu avem multe decese, mult mai multe decat ar trebui, daca ne uitam doar la incidenta”

Last Updated on decembrie 1, 2020 Biostatisticianului Valentin Parvu a declarat la Digi 24 că rata mortalității la Brașov, cauzată de coronavirus, este mare deoarece nu se testează suficient. Din 25 noiembrie, Prefectura Brașov nu a mai prezentat numărul persoanelor decedate de coronavirus.

Judete precum Hunedoara, Arges, Brasov, Bistrita, Arad, Caras-Severin si Braila au rate mai mari ale mortalitatii din cauza Covid-19 fata de state precum Italia si Germania deoarece nu testeaza suficient iar majoritatea noilor infectari confirmate sunt cazuri grave gasite in spital, conform biostatisticianului Valentin Parvu, potrivit ziare.com.

Mortalitate mare la Brașov cauzată de coronavirus?! Biostatistician: „Observam o mortalitate mare, adica pur si simplu avem multe decese, mult mai multe decat ar trebui, daca ne uitam doar la incidenta” 1

Sincer eu sunt mai ingrijorat de aceste judete, care sunt in afara marilor centre universitare: Hunedoara, Arges, Brasov, Bistrita, Arad, Caras-Severin, Braila. Toate aceste judete nu au neaparat o incidenta foarte mare, insa observam o mortalitate mare, adica pur si simplu avem multe decese, mult mai multe decat ar trebui, daca ne uitam doar la incidenta. Aceste judete Brasov, Caras, Braila ridica semne de intrebare si aceasta incidenta care se raporteaza nu este inca in scadere.

Si in Alba se moare ca in Italia, dar din pacate se pare ca s-au decis ca nu mai este nevoie de masuri suplimentare.

La nivel de tara, 11,5 la mia de locuitori, nu o ducem rau. Suntem pe locul 19 din 31 de tari din Europa. Adica 12 tari au avut mai multe decese in ultimele doua saptamani, raportat la populatie.

Sibiu, in octombrie, era la 10. Intr-o luna, daca lasi cresterea si nu o opresti, poti sa ajungi la numere foarte mari”, a spus Valentin Parvu, la Digi24.

În ceea ce priveste rata mortalitatii scazute in Ilfov si Cluj, expertul spune ca judetele testeaza mult mai mult si astfel gasesc mai multe cazuri care nu sunt grave.

Previous Story

„Nucleara” de la Brașov. S-a găsit vinovatul. 25,000 de lei amendă pentru cauciucuri arse. Poliția Locală din era Allan Coliban chiar lucrează pentru brașoveni.

Next Story

Brașov. 8,52 rata de infectare în municipiu. Situația pe localitățile din județ