(Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara”

Last Updated on noiembrie 20, 2020 Vânzătorii din piața Dacia au viață grea după noile reglementări impuse de Guvern. O mână de patroni de restaurante le oferă o masă caldă vânzătorilor, în fiecare zi.

Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoseu la frig, din interior. Piata Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor pareri ale vanzatorilor de afara.

(Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara” 1 (Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara” 2 (Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara” 3

O decizie la urgenta poate sa nu fie cea mai buna. Nu este vina primarului, ne intrebam insa de ce nu a avut alaturi un consultant tehnic, ca din interventia la Piata Dacia asa se vede.

Scopul de aerare a fost atins, insa protectia vanzatorilor nu a fost luata in calcul, pentru sezonul de iarna, ce va veni.
Un consultant tehnic ar fi vazut solutia acceptabila pentru parti, si ar fi lasat culoarele acoperite cu cupole, ar fi scos lateralele din marginea acestora.
Ar fi ferit de ploaie si zapada directa sau lapovitza oamenii, iar aerul ar fi circulat lateral, suficient pentru aerisire.

Avantajul maxim ar fi fost dat de fortele Coriollis, care ar fi miscat aerul pe orizontala, iar constructia in sine, desi inestetic proiectata, asigura vortexuri ascensionale, care ar fi extras aerul din piata.

Laterala dinspre strada e bine ca s-a decopertat, dar trebuie instalate ceva protectii la vant si frig extrem, jaluzele sau rulouri pvc.
Se pot face corectii si in aceasta luna.

(Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara” 4 (Foto) Brasov Citizens Council: „Coviltirele de ricoșeu la frig, din interior. Piața Dacia, azi. Sub umbrelele din exterior e mai cald, conform unor păreri ale vânzătorilor de afara” 5

Recomandari:
1. Suport tehnic solid in situatii de urgenta, de acest tip, pentru decizii optimizate;
2. Reacoperire cupole si indepartare laterale.

3. Confectionare rulouri PVC cristal, transparente sau alte jaluzele mobile rezistente la vant si ploaie, pe fatada.
4. Achizitia unei masini de spalat pardoseli si inlocuirea in viitor a asfaltului poros cu un material rezistent la trafic lavabil si usor de igienizat.

5. Diminuarea taxelor de piata pe lunile de iarna 2020-2021, la jumatate sau oferirea de incaltaminte cu incalzire electrica vanzatorilor.
6. Instalarea in 2021-22 a unui sistem de incalzire electrica, IR, sistem cu benzi olandezo-israelian, in pardoseala, ca la pistele de aeroport, pentru eliminarea umezelii si starii de rece, conectat chiar si la panouri solare.

Sfaturile le furnizam gratuit din respect pentru noul primar si pentru cetatenii care traiesc cu Piata Dacia, furnizori si beneficiari”.

Previous Story

(Video) Primarul Brașovului atacat de primarul Iașului. „Să-i fie rușine!”

Next Story

(Foto) Așa arată poluarea din Brașov, la nivelul străzii. Irina: „Cam așa arată măsurătorile în 3 zone din oraș”