Brașov. A crescut iar rata de infectare cu coronavirus. Situația pe localități

Last Updated on noiembrie 21, 2020 După câteva zile în care rata de infectare cu coronavirus a scăzut, autoritățile anunță pentru municipiul Brașov o creștere până la 8,64.

Sâmbăta de Sus – 9,65
Sânpetru – 9,54
Brașov – 8,64

Bod – 7,46
Ghimbav – 7,39
Săcele – 6,78
Prejmer – 6,03
Fundata – 5,95
Brașov. A crescut iar rata de infectare cu coronavirus. Situația pe localități 1

Instituția Prefectului Județul Brașov: „În data de 19 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, polițiștii au verificat 117 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 34 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 3.900 de persoane, verificate 180 de mijloace de transport persoane și 240 de alte autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 218 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a acestor sancțiuni este de 10.000 lei.
Totodată, polițiștii au efectuat aproximativ 3.600 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 36 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 84 de locații. De asemenea, au fost legitimate 147 de persoane și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei. Au fost verificate 124 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 10 persoane și au verificat 2 locații, aplicând 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Reamintim că scopul acestor activități desfășurate de forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165”.

Previous Story

Allen Coliban atacat și de fostul primar al Timișoarei. Îl acuză de fals

Next Story

BREAKING – 9685 de cazuri noi, la nivel național. La Brașov, explozie de cazuri noi