Brașov. 1,043 de copaci salvați de la tăiere. Marian Spiridon: „Am reușit să păstrăm in viata 30% din pădurea programată la tăiere in parcul dendrologic din Noua”

Last Updated on noiembrie 27, 2020 La Brașov se taie copaci degeaba. Dovadă că Regia Kronsatadt a anulat tăierea a 30% din pădurea de la Parcul Dendrologic, la presiunea publică.

Marian Spiridon: „Conform ultimelor informatii primite de la Regia Kronsatadt, am reușit să păstrăm in viata 30% din pădurea programată la tăiere in parcul dendrologic. 🧡
Zilele trecute am primit raspuns la o solicitare de informatii adresata Regiei Kronstadt prin intermediul lui Alexandru Rosu, consilier local USR PLUS.
Sună fix așa :

Brașov. 1,043 de copaci salvați de la tăiere. Marian Spiridon: „Am reușit să păstrăm in viata 30% din pădurea programată la tăiere in parcul dendrologic din Noua” 1 Brașov. 1,043 de copaci salvați de la tăiere. Marian Spiridon: „Am reușit să păstrăm in viata 30% din pădurea programată la tăiere in parcul dendrologic din Noua” 2

” Referitor la stadiul lucrarilor din parcul dendrologic, punctul nr.5 din solicitarea dumneavoastra, va informim faptul ca in aceasta suprafata au fost constituite urmdtoarele partizi:

– in U.P. IV Brasov, u.a 517 A, cu un volum de 2.493 mc, din care s-au exploatat aproximativ 1.450 mc. Momentan lucrarile in aceasta partida sunt oprite;
– U.P. IV Brasov, u.a. 514 A, cu un volum de 757 mc. Materialul lemnos din aceasta partida a fost exploatat integral.”
Deci, Regia Kronstadt a oprit lucrările de exploatare a ultimilor 1.043 mc de lemn din totalul aprobat si marcat de 3.500 mc.

Poate vă mai amintiți cum a inceput povestea prin iarnă, cu semnalele de alarmă trase prin februarie de către Obogeanu Cosmin.
Am făcut prin martie – aprilie niște normale solicitări de informații către Regia Kronstadt. Am dat și câteva ture prin pădure cu Cosmin, v-am aratat ce am gasit, v-am arătat in poze și ce era inainte.

Brașov. 1,043 de copaci salvați de la tăiere. Marian Spiridon: „Am reușit să păstrăm in viata 30% din pădurea programată la tăiere in parcul dendrologic din Noua” 3

Din analiza informațiilor primite au rezultat alte întrebări firești si sesizări de nereguli adresate in 2 etape Garzii Forestiere, Regiei Kronstadt si Ministerului Mediului.

Raspunsurile stufoase s-au dorit a justifica legalitatea interventiei, bazată pe un aviz de tăiere dat de CTAS din Minister. V-am mai prezentat faptul că s-au aprobat niște tăieri de conservare anormal de intensive : extragerea a 3.250 de mc din 3.500 existenti pe toată suprafata. 🤨
In mod normal este invers, pentru că vrei să conservi.

Am ridicat și problema semințișului utilizabil ( puietii mici, de cateva zeci de cm, crescuți din sămânța arborilor maturi) care urma să fie arat pentru a insămânța gazon, iar acest aspect nu a ramas fără urmări.

Deci, se poate!
In perioada următoare ne vom concentra atenția și asupra schimbării încadrării a circa 1.200 ha din zona Noua, Racadau, Schei, din padure in care sunt permise tăieri de exploatare in pasure in care sunt permise numai lucrări de conservare.
Mai apoi ne vom asigura ca Taierile de Conservare aprobate vor fi chiar de conservare, pentru că in parcul dendrologic am invățat ceva : cum NU SE FAC taierile de conservare. 👏”

Previous Story

Brașov. TVR a anunţat Cerbul din 2021. Tot în Piaţa Sfatului. Primarul Allen Coliban se opune

Next Story

Allen Coliban caută urgent doi specialiști de mediu, la Brașov poluarea este dramatică