Brașov. Medicul dan Grigorescu, replică pentru Ludovic Orban care a spus că-l „doare sufletul de Brașov” după ce George Scripcaru a pierdut mandatul de primar

Last Updated on octombrie 2, 2020 Medicul dan Grigorescu i-a dat replica premierului Ludovic Orban care declarat că-l „doare sufletul de Brașov” după ce George Scripcaru a pierdut mandatul de primar.

Grigorescu Dan: „Domnule Prim-Ministru Ludovic Orban!
În calitate de medic, eu am căpătat abilitatea de a empatiza cu oricine îmi spune că îl doare ceva, durerea fiind simptomul care apare de regulă când boala a ajuns într-un stadiu avansat.

Brașov. Medicul dan Grigorescu, replică pentru Ludovic Orban care a spus că-l „doare sufletul de Brașov” după ce George Scripcaru a pierdut mandatul de primar 1

Așa și acum. Când am aflat că, brașovean fiind, vă “doare sufletul de Braşov”, m-am gândit că, spre deosebire de pacienții care își caută remediul antialgic pe la medici, dumneavoastră îl aveți la îndemână: susținerea politică explicită și la timp a proiectelor comunității brașovene, care, exprimându-și (tot explicit și la timp!) mulțumirea pentru împlinirea lor, vor face ca orice durere apărută în privința ei să dispară intr-o clipită. Precum duhul lămpii fermecate a lui Aladin!

Ca să vă dau o mână de ajutor, vă fac atent asupra sprijinului pe care sunteți în măsură să îl oferiți Brașovului prin includerea la finanțare prin Fondul Național de Redresare și Reziliență a proiectului Noului Spital Clinic de Urgență Brașov cu (nici mai mult, dar nici mai puțin decât) aceeași sumă pe care v-ați asumat-o pentru Noul Spital Clinic de Urgență Sibiu, în vara acestui an.

Vorbim de exact 500 de milioane de euro, care ar fi o finanțare suficientă pentru a realiza proiectul de la Brașov, bineînțeles, noi mai trebuind să completăm cu ceva, pentru că acesta e un picuț mai complex decât cel de la Sibiu.

Vă asigur că, dacă vă veți lua un angajament ferm în această privință, gratitudinea exprimată de către brașoveni vă va îndepărta ca prin farmec orice durere pricinuită de așa-zisa “pierdere a Brașovului”! Vă stă în putere să îl “recîștigați” făcând doar “ce trebuie”, în această sintagmă fiind cuprinsă și nevoia de a deschide larg porțile unei analize privind recalibrarea proiectului Noului Spital al Brașovului realizate împreună cu specialiști din Ministerul Sănătății.

Sunt convins că abia atunci veți simți pe deplin mulțumirea de a fi brașovean! Pentru că nu doar faptul de a fi născuți undeva anume ne face să fim considerați “de-ai locului”, ci, mai ales, ceea ce facem pentru comunitatea aparținând acelui loc!

Și, pentru a vă energiza implicarea in acest demers, îmi permit să vă reamintesc două proverbe englezești:
1. He give twice who give quickly/at time.
(Dă dublu cine dă repede/la timp.)

2. If you give, you will receive twice as much.
(Dacă dai, vei primi de două ori mai mult.)
Cu stimă,
Dr. Dan Grigorescu, Stalin-ist prin locul nașterii și Președinte al Asociației Noul Spital al Brașovului prin asumare”.

Previous Story

Video Brașov. Lucrările electorale abandonate deja de Primărie. „Muncitorii au lăsat în urmă molozul, gălețile, chiar și resturile de mâncare”

Next Story

Brașov. Un pacient a căzut de la etajul 3, la Spitalul Județean