Foto Brașov. Un tren cu lemne CONFISCAT de Garda de Mediu. 39 de vagoane cu lemn ilegal

Last Updated on septembrie 12, 2020 Garda de Mediu Brașov a anunțat că a confiscat lemnul dintr-un tren care venea din Cehia deoarece era transportat fără documente legale.

„Inspectorii Gărzii Forestiere Brașov, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna, au depistat și identificat, în prima parte a lunii septembrie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 39 de vagoane, pentru care în momentul controlului nu au fost puse la dispoziție documentele legale.

Foto Brașov. Un tren cu lemne CONFISCAT de Garda de Mediu. 39 de vagoane cu lemn ilegal 1

În urma acestei acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei. Ca măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice”, se arată într-o postare de pe Facebook a Ministerului Mediului.

Cei de la Garda de Mediu au constat la măsurători o cantitate de materiale lemnoase de 1874,83 mc, iar pentru fiecare vagon verificat și analizat s-a emis un raport de măsurare.

Foto Brașov. Un tren cu lemne CONFISCAT de Garda de Mediu. 39 de vagoane cu lemn ilegal 2 Foto Brașov. Un tren cu lemne CONFISCAT de Garda de Mediu. 39 de vagoane cu lemn ilegal 3

Ministerul Mediului mai spune că transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase și proveneau din Cehia.

Foto Brașov. Un tren cu lemne CONFISCAT de Garda de Mediu. 39 de vagoane cu lemn ilegal 4

Garda Forestieră Brașov, alături de celelalte gărzi forestiere din țară, vor desfășura și în continuare activități de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia. Reiterăm faptul că orice transport de pe teritoriul României trebuie să respecte legislația în vigoare.

Previous Story

Brașov. Urmează deschiderea Mall-ului. AFI a inaugurat deja proiectul de birouri cu doi chiriași – Siemens și NTT Data

Next Story

Nou. Flanco aduce la Brașov serviciul de livrare programată. Concret, poți alege data primirii produselor comandate online și poți indica și intervalul de timp la care curierul poate efectua livrări