Poliția Brașov: Trotinetele electrice nu pot fi conduse de oricine, oriunde. Amenzi de până la 1.160 de lei

Last Updated on septembrie 8, 2020 Poliția Brașov a venit cu precizări după ce în oraș a apărut o companie de închiriat trotinete. Trotinetele electrice nu pot fi conduse de oricine, oriunde.

„Pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăți private. Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă.

Poliția Brașov: Trotinetele electrice nu pot fi conduse de oricine, oriunde. Amenzi de până la 1.160 de lei 1

În lipsa pistei pentru biciclete, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h”, au explicat reprezentanții Poliției Județene Brașov, citați de mytex.ro.

Trotineta electrică trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare.

Potrivit O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare:

-Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevazută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580-725 lei).
-Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice, se sancționează contravențional cu amendă prevazută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei).

Previous Story

Video Brașov. Maşină în flăcări pe Ocolitoare. „Nimeni nu ar fi oprit, unde va sunt stingatoarele?”

Next Story

Libearty Zărnești are nevoie de ajutor pentru îngrijirea urșilor. ”A DOUA ȘANSĂ e în mâinile tale!”