Pacea de la Brașov. Coliban îl iartă de închisoare pe Scripcaru iar PNL va vota cuminte toate proiectele USR din Consiliul Local

Last Updated on septembrie 28, 2020 Brașovul are o șansă istorică în următorii 4 ani. Vin bani mulți iar o alianță solidă în Consiliul Local și una în Consiliul Județean ar face ca proiectele să se deruleze rapid.

Marea spaimă a fostului primar George Scripcaru este ca Allen Coliban să-i scoată public diverse afaceri vechi, mai puțin legale. Însă Scripcaru este un om norocos. La conferința de presă de astăzi,  Allen Coliban a lăsat să se înțeleagă faptul că nu-și va ocupa timpul cu răzbunări. Ca un politician versat, cel mai probabil, va uita dosarele vechi iar la schimb va primi suportul necondiționat al consilierilor PNL.

Pacea de la Brașov. Coliban îl iartă de închisoare pe Scripcaru iar PNL va vota cuminte toate proiectele USR din Consiliul Local 1

Coliban și USR nu au nevoie de un război deschis dar vor risca totul dacă Scripcaru nu-și va ține promisiunile.

Allen Coliban, citat de Biz Brașov: „Voi fi un alt fel de primar, un angajat al comunității, nu un om care se va comporta ca pe feuda sa. Toate proiectele majore ar trebui supuse dezbaterii publice, astfel încât brașovenii să decidă cu privire la necesitatea acestora”.

Mai mult, Coliban și Tudor Benga au separat apele și în ceea ce privește județul. Adrian Veștea are liber la proiecte dar nu are voie să se implice în municipiu.

Adrian Veștea: „În niciun caz nu vom face alianță cu PSD”

Tudor Benga: „L-am sunat mai devreme pe Adrian Veștea să îl felicit pentru victorie și i-am spus și lui ceea ce vă spun și vouă: că voi continua să mă implic la fel de atent și constructiv în proiectele majore de infrastructură ale județului ca și până acum”

Allen Coliban, citat de stiripesurse.ro: “Au fost prea multe declaraţii politice şi prea puţine colaborări. În primul rând, avem nevoie să se aşeze primăria şi primarul, să mă aşez eu cu domnul Veştea la masă şi sunt convins că împreună vom găsi căile cele mai bune de a duce aeroportul acesta mai aproape de realitate. (…)

Nu vorbim doar de a finaliza un obiectiv, ci şi de a-l face funcţional, operabil şi pentru asta e nevoie de o gamă mai largă de intervenţii. Este o carenţă, o tară a politicii braşovene din ultimii 30 de ani, inclusiv la nivel de reprezentare ministerială şi vedem că, din punctul acesta de vedere, avem exemplele altor comunităţi care au ştiut să-şi apere interesele şi să se poziţioneze mult mai bine.

Avem exemplul Sibiului, inclusiv pe tema spitalului (regional-n.r.). Cred că voi colabora mai bine şi atitudinea axată spre rezultate este cea care ar trebui încurajată şi pe care mă bazez şi sper să găsesc, din acest punct de vedere, un partener de dialog şi în domnul Adrian Veştea”.

Cei mai supărați vor fi brașovenii radicali care ar vrea răzbunare totală pe vechiul regim. Dar acest lucru este imposibil. Trebuie să înțeleagă că cea a fost a fost, este un T zero iar de aici încolo totul se decontează.

Cel mai prost vor ieși dezvoltatorii imobiliari care nu și-au finalizat proiectele aflate la limita legalității. Coliban va fi necruțător cu aceștia. Nu este exclus să vedem și câteva demolări, pe model Nicușor Dan București.

Coliban va fi necruțător și cu cei care poluează mediul. Vor avea viață grea în Brașov începând de astăzi.

Dar cel mai bine a sintetizat Pacea PNL-USR Ovidiu Alexandru Raetchi, lider marcant PNL: „Sunt două erori pe care PNL și USR-PLUS trebuie sa le evite în următoarele săptămâni pentru a pregăti o guvernare lungă și sănătoasă împreună:

1. PNL trebuie să stea departe de discursul “USR sexo-marxist, neo-marxist” etc – o prostie promovată de Dragnea, Sputnik, Pandele și Coaliția pentru Familie. Nu, USR nu e sexo-neo-marxist (la drept vorbind, asta e doar o formulă inventată de conservatorii occidentali pentru a-și jigni adversarii cu o trimitere chinuită la Marx), e pur și simplu un partid al noii generații.

Iar tânara generație pledează, așa cum e firesc, pentru diversitate, toleranță si liberalism. Așa cum o făcea, de pildă, liberalul C.A. Rosetti la 1848 – când era și el acuzat de radicalism, comunism s.a. Chiar dacă PNL trebuie să includă, ca partid PPE, cu relevanță inclusiv în mediul rural, și o dimensiune conservatoare, acest lucru nu implică sub nicio formă respingerea identității fondatoare a partidului – care este – ce să vezi! – liberală.

2. USR-PLUS trebuie să înțeleagă că PNL e infinit mai prețios ca aliat politic (vezi București, Bacău) și potențial partener de guvernare decât ca țintă de atac pentru atragerea de voturi (“aceeași mizerie”).

Publicul PNL și publicul USR au oricum un profil diferit, nu circulă lejer între cele două partide pe bază de înțepături reciproce. Suntem produse distincte și complementare, iar concurența dintre noi e marginală.

Atacurile USR-PLUS la PNL au în mult mai mare măsură efectul de a ne demobiliza reciproc publicul și de a diminua încrederea într-un val sănătos de schimbare decât pe acela de muta câteva voturi de la unul la altul.

Dacă vor respecta aceste două reguli simple, bucuria din decembrie va fi cel puțin la fel de mare ca aceea trăită în ultimele ore”.

Previous Story

Brasov. George Scripcaru mesaj pe Facebook după ce a pierdut alegerile

Next Story

Brașov. Lovitură! George Scripcaru nu pleacă din Primărie, rămâne simplu consilier local. Declarații