De ajutor. Elevii din Brașov nu vor mai plăti 15 lei pentru abonamentele RATBV. Mesaj George Scricparu

Last Updated on septembrie 11, 2020 La final de mandat. George Scripcaru le face un cadou elevilor, nu-i mai taxează cu 15 lei pentru abonament.

De asemenea, din acest an școlar, elevii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun (atât pe cele destinate transportului elevilor, cât și pe cursele normale), nu în baza abonamentului de 15 lei, cum s-a întâmplat începând cu data de 1 octombrie 2019. Totuși, pentru a-și putea încărca abonamentele gratuite pe card, elevii vor trebui să aibă carnetul de note vizat pentru anul școlar 2020 – 2021.

De ajutor. Elevii din Brașov nu vor mai plăti 15 lei pentru abonamentele RATBV. Mesaj George Scricparu 1

„Elevii care locuiesc, de exemplu, în capăt la Poienelor și studiază la Liceul de Informatică sau la Meșotă, vor putea merge la școală cu autobuzele speciale pentru elevi. În felul acesta îi protejăm și pe copii și pe profesori, dar și pe cei care utilizează mijloacele de transport în comun la această oră de vârf. Săptămâna viitoare toate unitățile de învățământ aflate pe traseul acestor curse vor trebui să ne transmită numărul de elevi care doresc să utilizeze acest sistem de transport, pentru ca RAT-ul să își poată adapta programul de transport, iar din a doua săptămână de școală, această facilitate să poată fi pusă în practică”, a explicat primarul, potrivit bzb.ro.

În ceea ce privește transportul gratuit, primarul a precizat că elevii care au deja un card electronic din anii trecuți și-l pot reactiva direct pe site, fără a mai fi nevoiți să meargă la casele de bilete, chiar dacă între timp s-a trecut de la sistemul de coplată, la cel gratuit. „Recomandarea mea este, ca și în cazul serviciilor oferite de Primăria Brașov, să utilizăm cât mai mult sistemele electronice, în felul acesta ne protejăm și pe noi, dar și pe funcționarii care asigură aceste servicii”, a declarat Scripcaru.

De altfel, RATBV a anunțat că din 10 septembrie este, din nou, funcțional portalul electronic pentru abonamentele elevilor, astfel cei care au deja un card valid de transport și au domiciliul în municipiul Brașov pot încărca pe site-ul elevi.ratbv.ro documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe acest site.

Elevii care au card RATBv emis după data de 1 august 2020, își pot prelungi online valabilitatea abonamentului lunar gratuit, în cazul lor fiind necesară completarea doar a cererii lunare. Cei care nu doresc să folosească sistemul online se pot prezenta la punctele de vânzare ale RATBV cu documentele menționate, în vederea eliberării sau prelungirii abonamentului gratuit lunar pentru elevi.

Care sunt cele patru trasee pe care vor circula autobuzele „Transport elevi”
Poienelor – Șirul Beethoven
Triaj – Șirul Beethoven
Rulmentul – Șirul Beethoven
Stadionul Municipal – Șirul Beethoven.

Previous Story

Video Brașov. Scandal. Intervenție de urgență în cartierul Noua, polițiști, jandarmi și medici

Next Story

(Foto) Brașov. Bătaie pentru o stradă din spatele Mall-ului Coresi. Șoferi de mall vs Şoferi de uzină. Stradă împărţită cu Poliţia