Brașov. Scenariul Roșu. O școală gimnazială și o grădiniță închise din cauza coronavirusului

Prefectura Brașov a decis astăzi să închidă două unități de învățământ din cauza infectărilor cu coronavirus.

Brașov. Scenariul Roșu. O școală gimnazială și o grădiniță închise din cauza coronavirusului 1

Este vorba de Școala gimnazială din localitatea Șoarș și a Grădiniței cu program prelungit nr. 22 “Micul Prinț” din municipiul Brașov.

Propunerile de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități/lecții online, au fost făcute de consiliile de administrație ale celor două unități (din care fac parte și reprezentanții părinților), fiind avizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean.

În cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 “Micul Prinț” cauza este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus.

În privința Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/ 1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.

“Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective”, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat, prin vot unanim, instituirea scenariului roșu, până în data de 1 octombrie a.c., în cazul Școlii Gimnaziale Șoarș, respectiv 21 septembrie a.c. în cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 “Micul Prinț”.