Brașov. Cărți mai sigure. Sterilizatoare de cărți la Biblioteca Județeană pentru cărţile împrumutate de braşoveni

Last Updated on septembrie 16, 2020 Conducerea Bibliotecii Județene „George Bariţiu” din Braşov a cumpărat două aparate de sterilizare a cărților

„Cărţile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri şi bacterii. Acum, când există şi ameninţarea COVID-19, ne-am gândit la siguranţa cititorilor şi a angajaţilor şi am achiziţionat două sterilizatoare pentru cărţi.

Brașov. Cărți mai sigure. Sterilizatoare de cărți la Biblioteca Județeană pentru cărţile împrumutate de braşoveni 1

Unul funcţionează la sediul central, iar celălalt la filiala numărul 5 de pe bulevardul Griviţei, exact acolo unde numărul cititorilor şi traficul de cărţi sunt mai mari. Echipamentul poate elimina şi alte tipuri de viruşi, bacterii sau paraziţi, dar are şi o funcţie de desprăfuire a volumelor din bibliotecă.

În acest fel, cărţile restituite sunt reintroduse în circuit fără nici un fel de pericol pentru cititorii noştri”, a declarat directorul Bibliotecii, Judeţene Daniel Nazare, citat de mytex.to.

Patru cărţi sunt sterilizate cu aparatul cu ultraviolete în aproximativ două minute. Sunt puse într-un dispozitiv special și dezinfectate, după care toată lumea le poate folosi în siguranță.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Nu am crezut că o să fie atât de greu. Vom face cea mai bună echipă pentru primărie. Nu din oameni ai partidului, ci din oamenii cinstiți și compentenți pe bază de concurs, nu de pile. Nu vor mai exista contracte pe sub mână sau cu dedicație. Nu vom cheltui bani pe imagine”

Next Story

Brașov. Scenariul Roșu. O școală gimnazială și o grădiniță închise din cauza coronavirusului