Brașov. George Scripcaru sau Allen Coliban? Radu Dascalu: „L-am votat pe dl. Scripcaru de 4 ori, dar acum nu mai primește votul meu. E prea mult. Voi vota cu Allen Coliban și echipa lui, în care am mare încredere”

Last Updated on septembrie 21, 2020 Tot mai mulți brașoveni îi mulțumesc lui George Scripcaru pentru ce a făcut și anunță că îl votează pe Allen Coliban, de la USR. George Scripcaru nu se mai poate reinventa iar Brașovul are nevoie de mult mai mult. Scripcaru trebuia să se retragă sau să candideze la Consiliul Județean, așa cum a făcutt Ilie Bolojan la Oradea.

Radu Dascalu:“Mai cred în liberalism şi astăzi la fel de mult ca întotdeauna, dar, ah, era o perioadă fericită când credeam și în liberali”. ( G.K. Chesterton)țț
Întrebarea care se pune astăzi, cu o săptămână înainte de alegerile locale din Brașov, este: George Scripcaru sau Allen Coliban? Pentru că, probabil, disputa finală se va da între acești doi candidați, din păcate (sau din fericire), ambii de dreapta.

Brașov. George Scripcaru sau Allen Coliban? Radu Dascalu: „L-am votat pe dl. Scripcaru de 4 ori, dar acum nu mai primește votul meu. E prea mult. Voi vota cu Allen Coliban și echipa lui, în care am mare încredere” 1

Încă de la început, mărturisesc că l-am votat de 4 ori pe dl. Scripcaru. De 3 ori din maximă convingere și ultima dată pentru că nu aveam o opțiune mai bună și încă mai speram la ceva deosebit. Și nu pot spune că îmi pare rău.

Încep, așadar, prin a-i mulțumi d-lui Scripcaru pentru tot ce a făcut în cei 20 de ani în care a fost primarul nostru, iar lista nu este deloc mică. Am asistat în acești ani la schimbarea feței Brașovului de la o zi la alta, și mi se umfla pieptul când mă întâlneam cu prieteni sau colegi din alte orașe și imi spuneau că într-adevăr Brașovul este “cel mai frumos oraș din România”. Primele două mandate au fost prolifice.

A realizat proiecte la care municipii mari din țară (ex. Timișoara sau Constanța) nici nu visau. În acele vremuri, un prieten, brașovean de peste 10 generații, contrariat și totodată încântat de ceea ce vedea că se petrece, îmi spunea: “Ce oameni de nimic sunt brașovenii dacă a trebuit să vină moldoveanul ăsta fără școală să facă ordine în Brașov?” Și a făcut. A făcut ceea ce era necesar în Brașov. Din păcate, al 3-lea mandat a fost slab. Cu implicații în afaceri murdare marca DNA, cu proiecte controversate și fără prea multe inițiative spectaculoase.

Despre al 4-lea mandat ce să spun? Am văzut cum Brașovul se dezvoltă haotic, cum dispar zone verzi și se face loc betoanelor, cum potentații vremii își cresc afacerile în detrimentul brașovenilor de rând, al mediului și al bunului simț. Am văzut cum se desființează locuri de parcare fără a fi construite parcări subterane moderne, cum Capitala Verde din anul 2011, a devenit un oraș cu aer nerespirabil.

Am mai văzut cum în Brașov cultura este trecută la și altele, că Brașovul este un oraș profund necultural. Și prin comparație, dacă vreți, in urmă cu vreo 4,5 ani, în timp ce la Sibiu era în desfășurare acel, deja cunoscut, festival de teatru, în Piața Sfatului din Brașov funcționa un târg în care se vindeau, cazane de țuică, mici și bere.

Reprezentanta unei edituri cunoscute din București, spunea că dacă la târgurile de carte din Iași și Craiova merge cu câte un camion de cărți, la Brașov vine cu Dacia Dokker și este deja prea mult.

În Sala Filarmonicii, renovată în fostul Cinematograf Patria, intri printr-un gang ca la Asociația de locatari și proiecte culturale de tot felul sunt descurajate de Primărie. Astfel, un festival de muzică folk s-a mutat din Brașov la Codlea, unde a găsit mai mult interes, iar un prieten (Marian Gîlea) scria pe Facebook in urma cu 3 ani că din cele 7 solicitari făcute către Primărie de a se organiza un festival de film, niciunul nu a avut susținere.

Nici în sport nu stăm prea bine. Nu avem un stadion adecvat așa cum până și mun. Sfantu Gheorghe a reușit să construiască.
Foarte multe orașe din România au luat-o mult înainte. Dacă mă gândesc la Oradea, Cluj, Sibiu…nici nu există termeni de comparație.
Mă opresc aici cu “analiza”, nu vreau să-l plagiez pe Doru Șupeală care a facut o radiografie de mare rafinament a intregii vieti sociale, economice, politice si culturale a Brasovului, pe care v-o recomand din suflet să o citiți (disponibila pe pagina de FB).

Așadar, l-am votat pe dl. Scripcaru de 4 ori, dar acum nu mai primește votul meu. E prea mult. Mi-ar fi plăcut să aflu că renunță la o nouă candidatură și atunci avea stima mea și, probabil, a multor brașoveni. Putea ieși cu demnitate pe ușa din față a Primăriei, în ultima zi de mandat, poate chiar în aplauzele multora dintre cei care credem că a avut un rol important pentru Brașov. Așa cum părăsesc scena marii sportivi sau artiști, când ajung în apogeul carierei lor și simt că începe declinul. Dar nu a făcut-o. Nu stiu dacă din orgoliu propriu sau este doar instrumentul unor grupuri de interese care-l doresc acolo.

Eu voi vota un om în care acum am încredere. Un om cu școala făcută la vremea ei și nu pe la 40, 50 de ani, la universități obscure. Un om rodat prin mediul afacerilor, altele decât cele cu statul, un om care în cei 4 ani de mandat în Parlamentul României a avut inițiative frumoase și realizări pe măsură. Un om care nu este înconjurat de personae dubioase cu aventuri judiciare în curtea DNA, dimpotrivă, este înconjurat de oameni la fel de bine școliți,care provin din mediul de top al afacerilor, implicați voluntar în acțiuni sociale și/sau culturale. Voi vota un om pe fața căruia nu am văzut urmă de viclenie, impostură sau trufie. Dimpotrivă, bunul simț și buna educație, deși virtuți, s-ar putea să-i dăuneze în mocirla politicii.

Voi vota cu Allen Coliban și echipa lui, în care am o la fel de mare încredere. Pe unii i-am cunoscut, pe alții i-am urmărit în acțiunile lor. I-am întâlnit la protestele legate de Ordonanța 13 sau de susținere a justiției, la actiuni umanitare, de protectie a mediului ori implicați in proiecte sociale in perioada Pandemiei. Flavia Boghiu, Radu Hossu, Ioan Radu, Marius Stoianovici, Stoica Nicolae, David Sorin, Albert Mihail Cosmin, Codrut Bucur și nu numai.

Nu doresc să influențez pe nimeni (sunt deja prea mulți influenceri în lumea asta), doresc doar să transmit câteva îndemnuri, celor care ați avut răbdarea să citiți până la capăt:
Sintetizez în câteva puncte:
1. Indiferent cu cine veți vota, mergeți la vot;
2. Votați cu privirea spre viitor, nu cu gândul la trecut. Acest vot nu este un premiu pentru intreaga activitate, ca la Oscar, este un CEC în alb pentru următorii 4 ani;

3. Dacă votezi un canditat la Primărie sau la Consiliul Judetean, voteaza-i și echipa. Un primar cu un consiliu local ostil este neputincios;
4. Nu vă irositi voturile pentru candidații fără șanse reale de câștig. Este aproape ca un vot nul;

Mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru Brasov, d-le George Scripcaru!
Mult success, d-le Allen Coliban!”

Previous Story

(Foto) Update. 3 persoane au murit într-un grav accident între Brașov – Târgu Secuiesc

Next Story

Premierul Orban: „Am văzut cu ochii mei cum a fost distrus Tractorul Braşov…o directorime care a jefuit Tractorul Braşov şi până la urmă astăzi nu mai există Tractorul Braşov, astăzi există mall-uri”