Aeroportul Brașov legat de linia ferată. CFR a început lucrările de proiectare

Last Updated on septembrie 22, 2020 Aeroportul din Ghimbav va fi legat de Gara Brașov printr-o linie de cale ferată pentru care CFR a semnat contratul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

CFR va realiza o legătură feroviară între Aeroport și Gara Brașov, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării, informează brasovtv.net.

Aeroportul Brașov legat de linia ferată. CFR a început lucrările de proiectare 1

Pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, CFR Infrastructură va plăti 1.424.000 lei, cu tot cu TVA (1.200.000 lei, fără TVA), contractul fiind încheiat cu firma bucureşteană SC Baicons Impex SRL, firma care a realizat și studiul de fezabilitate pentru legătura CFR cu Aeroportul Otopeni.

Legătura feroviară cu aeroportul Brașov ar putea fi gata în trei ani.

„Într-o lună sperăm să semnăm contractul, iar durata de execuție de 12 luni. După aceea vom scoate la licitație partea de proiectare, estimată la șase luni, și execuția, estimată la 18 luni, astfel că în maximum doi ani jumătate, trei ani să avem racord de cale ferată la aeroport, așa cum sunt racordate toate aeroporturile din Europa”, a explicat, în 29 iunie, Ioan Pintea, directorul CFR.

Previous Story

Poluare Brașov. Pute în Răcădău, Craiter, Gemenii, Vlahuță, Avantgarden Bartolomeu. „Se simte o grețoșenie de miros! Și asta de câteva zile”

Next Story

Mercedes sau Solaris? Brașovul va avea 10 autobuze electric-hibrid