Mercedes sau Solaris? Brașovul va avea 10 autobuze electric-hibrid

Last Updated on septembrie 22, 2020 Două companii au depus oferte pentru furnizarea a 10 autobuze electric-hibrid. Cele două companii sunt Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania SRL și Solaris Bus & Coache Sp. z.o.o.

,,Mercedes și Solaris sunt cei doi producători care au depus oferte pentru furnizarea celor 10 autobuze hibrid, în valoare de peste 13 milioane de lei, care vor intra în flota RAT. Ele sunt achiziționate prin POR, cu o finanțare nerambursabilă de 98% și o contribuție din bugetul local de 2%.”, a transmis primarul George Scripcaru.

Mercedes sau Solaris? Brașovul va avea 10 autobuze electric-hibrid 1

În acest moment sunt în trafic cele 26 de troleibuze Solaris și 14 autobuze electrice SOR, din cele 68 de autobuze electrice contractate cu firma din Cehia. La acestea se adaugă cele 25 de troleibuze, la care a fost depusă o singură ofertă, de producătorul polonez Solaris, procedură aflată în etapa de evaluare a ofertei.

Trasee pe care vor circula:

– linia 25: Avantgarden – gara Brașov – terminal Poienelor,
– linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei,
– linia 41: Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei.

Date tehnice achiziție autobuze hibrid

Autobuze hibrid diesel-electric noi, din gama 12 m (12000+350mm), cu tracțiune hibridă (diesel-electric), cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uși și aer condiționat în salonul de călători, destinate transportului urban de călători în Municipiul Brașov.

Sistemul de propulsie al autobuzului va fi o combinație a tehnologiilor de propulsie diesel și electrică, menită să exploateze la maxim potenţialul de reducere a emisiilor de CO2 și în același timp să asigure condițiile corespunzătoare de fiabilitate în operare, pe toată durata de viață a vehiculelor. Opțional, autobuzele ofertate pot avea posibilitatea încărcării externe a sistemului de stocare a energiei electrice, această dotare suplimentară fiind punctată în procesul de evaluare a ofertelor.

Previous Story

Aeroportul Brașov legat de linia ferată. CFR a început lucrările de proiectare

Next Story

Brașov. Marea Deschidere Mall-ul AFI. S-a stabilit data inaugurării