Brașov. A murit preotul Ioan Comşulea, de la „Micşunica”

Last Updated on septembrie 23, 2020 Preotul Ioan Comşulea, de la „Micşunica” a murit zilele trecute. Înmormântarea a avut loc luni, 21 septembrie 2020, la cimitirul „Micşunica”, la care au participat un număr limitat de credincioşi, având în vedere normele sanitare COVID 19.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de părintele protopop Dănuţ Benga, alături de un sobor de 15 preoţi şi diaconi.
Părintele Ioan s-a născut în satul Râuşor, comuna Mândra, de lângă Făgăraş, absolvind Institutul Teologic din Sibiu în anul 1957, după care a slujit în localităţile Crizbav şi Cristian, potrivit bzb.ro.

Brașov. A murit preotul Ioan Comşulea, de la „Micşunica” 1

Preotul îndrăgit şi-a pus întreaga putere slujind Domnului timp de 50 de ani: Părintele paroh Ioan Comşulea (87 de ani), ctitor a două biserici-monument din municipiul nostru, cu hramurile „Schimbarea la Faţă şi Sfântul Elefterie”, precum şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, din zona Traian.

A venit la Braşov în anii dictaturii comuniste, reuşind să conducă cu mari sacrificii Biserica pe de strada de atunci Cernâşevski nr. 15, îndurând ameninţări, umilinţe, sancţiuni al autorităţilor locale, fapte detaliate în lucrarea sa autobiografică „Memoriile unui preot”(Ed. Dealul Melcilor, 2010).
Pentru realizările sale de excepţie, înfăptuite până la acea perioadă, a fost distins în anul 1984 cu titlul de „iconom stavrofor”, primind aprecierea multor credincioşi din Braşov.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, în lumea celor drepţi!

Previous Story

Brașov. Update. Două eleve infectate cu coronavirus. Una avea simptome de săptămâna trecută însă a anunțat autoritățile abia ieri

Next Story

Orban: Distanţa Braşov – Sighişoara, parcursă în 45 de minute, cu trenul, faţă de trei ore acum