Video Brașov. Actrița Ada Galeș, concediată de către marioneta pusă de George Scripcaru, îl susține pe Allen Coliban. „Mama m-a învăţat să ridic capul şi să vorbesc. Şi m-a învăţat să nu îmi fie frică”

Last Updated on august 26, 2020 Actrița Ada Galeș, concediată de George Scripcaru de la Teatrul Dramatic, a anunțat că îl susține pe Allen Coliban în cursa acestuia pentru un mandat de primar al Brașovului.

Allen Coliban: „Ada Galeș este câștigătoare a premiului UNITER pentru debut și actriță a Teatrului Național București pentru că primarul Scripcaru nu a mai vrut-o la Dramaticul din Brașov.

Video Brașov. Actrița Ada Galeș, concediată de către marioneta pusă de George Scripcaru, îl susține pe Allen Coliban. „Mama m-a învăţat să ridic capul şi să vorbesc. Şi m-a învăţat să nu îmi fie frică” 1

În 2015, alături de alți actori, Ada Galeș a fost concediată de către marioneta pusă de Scripcaru la conducerea teatrului, pentru că în numeroase ocazii criticase comportamentul de armată sovietică al edilului care rechiziționa sălile teatrului după bunul plac.

“Mă angajasem destul de recent la teatrul din Brașov și, treptat, am constatat că există niște probleme cu primăria, care închiria sala peste programul nostru de repetiții și de spectacole. Erau alte priorități și erau cumva nesimțite, nu țineau cont de ce se întâmplă la teatru. Ușor, ușor, am început să semnalăm problemele astea… Unde să le semnaleze? Pe scenă, în fața publicului.”

După ce a fost concediată, Ada Galeș a dat în judecată primăria și a câștigat. Au fost totuși mai bine de 2 ani de proces în justiție.

A meritat?
“N-o să te mai ia nimeni, că ești certăreață, și isterică, și arogantă, și deranjezi, și ai gura mare, și superi. Nu asta e treaba actorului” au fost unele dintre comentarii.

Ada a răspuns:

“Mama m-a învăţat să ridic capul şi să vorbesc. Şi m-a învăţat să nu îmi fie frică. Nu aş putea altfel, nu m-aş putea uita peste ani în oglindă şi să spun: Fiecare nemulţumire pe care o avem este suma lipsei noastre de acţiune.

Și sigur că mi-a fost frică, că a fi curajos nu înseamnă să nu-ți fie frică, ci a acționa chiar și atunci când îți este teamă”.

Ada Galeș e brașoveancă și nu îi e frică de Scripcaru și de mafia care a pus stăpânire pe oraș. Ada a ales să înfrunte sistemul decât să se lase învinsă de el.

Ada votează Coliban pe 27 septembrie pentru că știe că adevărații curajoși sunt cei care își confruntă fricile”.

Previous Story

Brașov. După 16 ani de inundații, primarul Scripcaru le-a impus celor responsabili să caute soluții urgente! Gabi Buhus: „Ajungi în Brașov și pur și simplu simți că plutești”

Next Story

Adrian Veștea: „Locuitorii din Făgăraș și Victoria vor ieși mai repede la pensie. La propunerea mea adresată parlamentarilor PNL concretizată în amendament al domnilor Gabriel Andronache si Paul Victor Dobre, luni, Parlamentul României a adoptat o modificare la LEGEA PENSIILOR”