Medicul Andreea Moldovan: „Este tragic că există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului”

Last Updated on august 9, 2020 Managerul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan, a comentat la Digi 24 decesul unei gravide infectate cu coronavirus, din Alba Iulia. Era în săptămâna 25.

„Să nu uităm că acest Covid este o boală cu o evoluţie imprevizibilă, a cărei convenţie este greu de stabilit de la început. Este tragic ceea ce se întâmplă şi este tragic deoarece cu toate aceste realităţi, există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului şi existenţa bolii.

Medicul Andreea Moldovan: „Este tragic că există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului” 1

Este atât de important să fim cu toţii atenţi la prezenţa acestui virus, la prezenţa semnelor de boală. La primele semne de boală deja să cerem ajutorul medicilor pentru că atunci şi atitudinea terapeutică poate să fie cea care să facă diferenţa.

Este tragic ceea ce se întâmplă în aceste momente cu această familie, nici nu mă pot gândi ce pot să simtă cei care au bolnavi, dar cred că este un alt semnal de alarmă disperat pentru responzabilizarea şi conştientizarea populaţiei. Infecţiile există, există cazuri severe, există cazuri cu deces”, a declarat dr. Moldovan, potrivit .brasov.net.

Întrebată dacă femeile gravide ar putea intra în categoriile de risc în cazul infectării cu noul coronavirus, şefa de la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a opinat că „practic există un risc mai mare în cazul pacienţilor imuno-deprimaţi, iar femeia însărcinată este prin definiţie un organism cu o imunitate mai scăzută decât persoanele obişnuite”.

Previous Story

Brașov.160 de persoane amendate pentru că nu au purtat masca în spații publice închise sau în locuri aglomerate

Next Story

Update. 50 de elevi în carantină după ce au fost într-o tabără din Brașov. Doi sunt infectați cu coronavirus