Update. 50 de elevi în carantină după ce au fost într-o tabără din Brașov. Doi sunt infectați cu coronavirus

Last Updated on august 10, 2020 Focar de infecție într-o tabără din Brașov. 50 de copii din Gorj au intrat în carantină după ce doi dintre ei au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Este despre elevii școlilor gimnaziale „Constanstin Săvoiu“ şi „Alexandru Ştefulescu“ care au avut banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, anunță antena3.ro

Update. 50 de elevi în carantină după ce au fost într-o tabără din Brașov. Doi sunt infectați cu coronavirus 1

Printre elevii care au intrat în izolare se numără și fiica lui Ciprian Florescu, fost prefect şi candidat PSD la Primăria Târgu Jiu. De asemenea, și contacții copiilor sunt nevoiți să stea în izolare, a impus DSP Gorj, printre care și Ciprian Florescu.

50 de elevi, din Tg-Jiu, care au fost în tabără la Cheile Grădiștei și 47 care și-au petrecut câteva zile pe litoralul Mării Negre, se află în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor, după ce trei colegi ai lor au fost confirmați pozitiv ca fiind infectați cu virusul SARS-Cov-2, anunță gorjonline.ro.

Profesorii organizatori spun că au avut plătită tabăra încă din toamna trecută și din cauză că elevii nu-și mai puteau recupera banii, au decis să meargă 7 zile la Cheile Grădiștei. Totuși, trebuie precizat faptul că, pentru un număr atât de mare de elevi, trebuia cerut avizul DSP Brașov. Deplasarea dus-întors s-a făcut cu autocarul, iar drumul durează minimum 5 ore, timp în care nu se știe cu exactitate dacă elevii au purtat sau nu mască.

Oricum, timp de o săptămână, aceștia au interacționat tot timpul, câtă vreme, susțin sursele citate, au fost organizate petreceri și discotecă, aproape în fiecare seară. Doi dintre copiii care au fost în tabăra din Brașov au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Previous Story

Medicul Andreea Moldovan: „Este tragic că există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului”

Next Story

Mall-ul AFI Brașov ar urma să se deschidă în luna octombrie, imediat după alegerile locale