Cum explică Alexandru Rafila creșterea numărului de cazuri noi din Brașov

Last Updated on august 6, 2020 Alexandru Rafila dă vina pe turiști pentru numărul mare de infectări din Brașov.

“Există diferențe foarte mari privind structura economică din anumite județe. Vă dau un exemplu. Județul Argeș, un județ foarte intens, cu o industrie auto, o industrie orizontală foarte dezvoltată, cu foarte multă activitate economică, este mai la risc decât un alt județ, să spunem Sălaj, unde aceste activități sunt mai reduse, și probabilitatea ca o persoană infectată să se întâlnească cu alte persoane este mai redusă”, a declarat Alexandru Rafila.

Cum explică Alexandru Rafila creșterea numărului de cazuri noi din Brașov 1

Potrivit libertatea.ro, Alexandru Rafila a mai identificat și elementul turistic caracteristic pentru județele Brașov și Prahova: “Sunt cele de natură demografică, de natură culturală, dar și de natură economică, cum este structurată economia unui județ.

Dacă un județ are mai multe servicii turistice, constituie o destinație turistică, cum sunt județele Brașov, Prahova, atunci și riscul de apariție a infecției și chiar de răspândire este mai mare. Sunt elemente care compun un soi de scară de evaluare a riscului, care poate să fie mai ridicată în anumite zone”.

Directorul Societății Române de Microbiologie s-a referit și la Capitală, care înregistrează în ultima perioadă cele mai multe cazuri noi de coronavirus:

“Bucureștiul care este cel mai populat, are aproape trei milioane de locuitori cu zonele înconjurătoare, reprezintă un centru unde călătoriile și interacțiunilor sociale sunt mult mai frecvente, și atunci sigur că aici ai și un număr mai mare de cazuri chiar dacă din punct de vedere al populației este mai mare proporția raportată la 100.000 de locuitori, de asemenea, este mai mare”.

Previous Story

(Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID

Next Story

Brașov. Radu Hossu: „1. Mihai Codruț Nanu o să strângă semnăturile cu succes (deja e la 1000 strânse) și va candida independent la Consiliul Local Brașov…4. Punctul 3 cred că-l enervează crunt pe George Scripcaru”