(Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID

Last Updated on august 6, 2020 Autoritățile de la Brașov ar fi vrut să fie lăsate în pace să construiască terenuri de sport și aeroporturi nu să-i dea explicații lui Raed Arafat de ce sunt așa multe cazuri de infectări cu coronavirus. Mai ales că se chinuie din aprilie să autorizeze și să construiască un simplu spital modular.

“Suntem într-o situație mai deosebită și soluțiile nu pot să se bazeze numai pe o singură unitate sanitară. Este normal să ai și o colaborare cu alte unități sanitare și este normal ca lumea să înțeleagă că situația este una de excepție și soluțiile sunt unele de excepție”, a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

(Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID 1 (Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID 2

Guvernul va dota noua Secţie modulară ATI din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov cu echipamente necesare pentru tratarea bolnavilor COVID în stare gravă, scrie publicația Bună Ziua Brașov. Aflat în vizită de lucru în Brașov. șeful DSU a declarat că primul pacient critic ar putea fi tratat aici la sfârșitul lunii august. “Echipament este, există ventilatoare, există injectomate, monitoare, nu se pune problema de echipamente”.

Instituția Prefectului Județul Brașov: „După discuțiile de la sediul Consiliului Județean și Prefecturii, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a vizitat șantierul unității modulare de terapie intensivă și pe cel de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov (acest proiect fiind realizat de Ministerul Sănătăţii cu finanţare de la Banca Mondială).

(Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID 3 (Foto) „Suntem într-o situaţie excepţională”. Raed Arafat, vizită în Focarul Brașov, printre cele mai grav afectate județe de epidemia de COVID 4

„Lucrările de construcţie la unitatea modulară ATI sunt preconizate să se încheie pe 21 august, astfel că imediat după aceea poate începe instalarea echipamentelor şi aparaturii, iar secţia modulară poate fi dată în funcţiune la începutul lunii septembrie”, a spus preşedintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veştea.

„În această unitate vor lucra medici anestezişti, ajutaţi de medici din alte specialităţi, care nu vor fi neapărat doar din cadrul Spitalului Judeţean Braşov. Pot fi medici din alte spitale, pot fi detaşaţi, deoarece suntem într-o situaţie excepţională, iar soluţiile nu se pot baza numai pe o singură unitate sanitară.

Este normal să ai o colaborare şi cu alte unităţi sanitare, dar factorii de decizie locali vor stabili exact ce personal va lucra acolo, după ce vor discuta şi cu anesteziştii din alte spitale”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Previous Story

Calcule. Câte cazuri de coronavirus trebuie la Brașov ca școlile să fie închise. Acum sunt 50-90 de cazuri zilnic

Next Story

Cum explică Alexandru Rafila creșterea numărului de cazuri noi din Brașov