Brașov. Ministrul Sănătății: Secția COVID de la Județean nu se desființează. Spitalul COVID va avea 28 de paturi

Last Updated on august 7, 2020 Secția COVID de la Județean nu se desființează spune ministrul Sănătății. Specificația a venit după ce în cursul zilei de azi șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că spitalul COVID va avea doar 15 paturi ATI, iar secția COVID din ATI de la Județean vor fi desființate.

Viitorul spital COVID, care se construiește în curtea Spitalului Județean, va avea 28 de paturi ATI – 14 pentru terapie intensivă ventilație și 14 pentru terapie intensivă intermediară „pentru cazurile care nu au necesitat ventilație sau pentru cele care vin din secții premergător pentru a trece pe ventilație”, informează bizbrasov.ro.

Brașov. Ministrul Sănătății: Secția COVID de la Județean nu se desființează. Spitalul COVID va avea 28 de paturi 1

Tătaru a mai spus că noul spital COVID va fi deservit în mare parte de rezindeți de la Facultatea de Medicină a Universității Transilvania, resursa umană din domeniul medical fiind o mare problemă în acest moment. Echipamentele vor veni, spune Tătaru, de la minister și de la DSU. Acesta a precizat că în jurul Brașovului sunt județe care sunt pe creștere și va fi nevoie de paturi ATI și în Brașov pentru a prelua cazuri din aceste județe.

Previous Story

Brașov. Andrei Oniga: „Răcădău. Nimeni din administrația locală nu-i ascultă, nu-i bagă în seamă, nu-i ia în serios. Nimeni dintre cei care ar trebui, nimeni dintre cei plătiți să facă asta.  Haide să schimbă modul acesta găunos de a relaționa cu cetățenii și să începem construcția Brașovului civilizat pe care ni-l dorim, Brașovul în care prioritatea administrației ești TU!”

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Biciclist lovit de mașină pe Griviței