Brașov. Andrei Oniga: „Răcădău. Nimeni din administrația locală nu-i ascultă, nu-i bagă în seamă, nu-i ia în serios. Nimeni dintre cei care ar trebui, nimeni dintre cei plătiți să facă asta.  Haide să schimbă modul acesta găunos de a relaționa cu cetățenii și să începem construcția Brașovului civilizat pe care ni-l dorim, Brașovul în care prioritatea administrației ești TU!”

Last Updated on august 7, 2020 Plictiseala lui George Scripcaru, după 12 ani de mandat, s-a transmis repede și la funcționarii din subordine care nu mai au timp de problemele mărunte ale comunității. Unde sunt vremurile în care funcționarii nu mai țineau pasul cu energicul primar. Acum poate ar trebui alții mai tineri în administrație. Unul dintre ei este Andrei Oniga, candidat al Alianței USR-Plus la Consiliul Local.

Andrei Oniga: „Oricâte discuții am, oricâte povești aud de la cei care se opresc la cort să semneze și să stăm de vorbă despre Răcădău, în continuare mă surprinde (deloc plăcut) numitorul comun: nimeni din administrația locală nu-i ascultă, nu-i bagă în seamă, nu-i ia în serios. Nimeni dintre cei care ar trebui, nimeni dintre cei plătiți să facă asta. 😑

Brașov. Andrei Oniga: „Răcădău. Nimeni din administrația locală nu-i ascultă, nu-i bagă în seamă, nu-i ia în serios. Nimeni dintre cei care ar trebui, nimeni dintre cei plătiți să facă asta.  Haide să schimbă modul acesta găunos de a relaționa cu cetățenii și să începem construcția Brașovului civilizat pe care ni-l dorim, Brașovul în care prioritatea administrației ești TU!” 1

Nu contează că vorbim despre parcuri, facilități pentru căței, autorizații de obținut, gunoaie, siguranța pietonilor, dezvoltări imobiliare nocive, ori altceva. Punctul comun este același: nu suntem ascultați, suntem tratați cu spatele.

Este extrem de iritant să constați cum se raportează autoritățile locale la cetățeanul pe care ar trebui să-l servească, cetățeanul care muncește și alimentează bugetul. Tu, cetățeanul cu pricina, ești aici ca să cotizezi. Dincolo de obligația asta, tu nu prea ai drepturi. Așa că trebuie să zici merci (!) când/dacă primești ceea ce vrei. În rest, n-ai un cuvânt de spus. Iar “cui nu-i place la Brașov, să plece”. 😤

Acum mai bine de o săptămână, am trimis o solicitare Poliției Locale. În solicitarea cu pricina le explicam starea deplorabilă în care sunt punctele de colectare a gunoiului din cartierul meu (și nu numai!), cauzele care stau în spate, iar apoi le-am cerut câteva informații:

“[…] mă interesează să știu câte verificări se fac săptămânal și zilnic la punctele de colectare a deșeurilor, câte sancțiuni s-au dat în ultimele 3 luni în cazul rezidenților care lasă gunoaie lângă containere și care este cuantumul acestor amenzi, cum s-a abordat problema persoanelor care caută mâncare în containere, dar vreau să mai știu și ce acțiuni (concret) are Poliția Locală planificate în continuare, pentru a stopa fenomenele acestea.”

Abia după 9 zile am primit un răspuns, iar răspunsul acela a fost: “Sesizarea dvs. a fost repartizată Biroului activitate comercială și protecția mediului ai căror reprezentanți monitorizează frecvent zona iar iar în ultimele luni nu au fost confirmate aspectele sesizate(au fost efectuate fotografii prin care este evidențiată starea de curățenie)”.

😠😠😠😠

Altfel spus, “Stai liniștit, că nu știi ce vorbești! Totul este în regulă”. Problema este că și eu, și tu, știm foarte bine despre ce vorbim când ne plângem de lucrurile astea și le cerem răspunsuri.

Haide să schimbă modul acesta găunos de a relaționa cu cetățenii și să începem construcția Brașovului civilizat pe care ni-l dorim, Brașovul în care prioritatea administrației ești TU!

Mă găsești și astăzi la cortul de la Magnolia, între 18:00 și 20:00. Vino să semnezi pentru USR-PLUS și să povestim despre pașii pe care trebuie să-i facem imediat după alegeri!
#AlianțaUSRPLUS”

Previous Story

1,4 km. Primăria Brașov, autorizări pentru construcția „derdelușului pe șine” din Poiana Brașov

Next Story

Brașov. Ministrul Sănătății: Secția COVID de la Județean nu se desființează. Spitalul COVID va avea 28 de paturi